Fotoğraflar Papatya Prenses'e aittir
bir sonraki yazıda anlaşılacaktır neden olduğu
:-)
Kıymalı börekler güzeldiriçinde kuş üzümü olursa daha güzeldir
hele birde dolmalık fıstık var ise tadından yenmez sadece seyredilir bitmesin,tükenmesin diye
:-)
Biliyorum şimdi bu girişi okuyan aaa böyle bir börek tarifi var herhalde diyecek ama sizi yanıltmış olacağım çünkü tarif böyle değil :-(
Açıkçası gece 23:00 civarlarında börek harcı hazırlayan ben kuş üzümlü kıymalı bir börek hazırlayıp içine soyulmuş tuzsuz badem atmayı düşünürken soğan kavuruyordum ve ardından kuşüzümünü de dolabtan çıkarayım yıkayıp ılık suda bekleteyim derken baktım ki kuşüzümü yok!Düşünüp dururken birçok şeyi taşıdığımız yazlık eve kuşüzümleri de gitmiş o sebeple kuş üzümü evde yok.Ne yapsam diye düşünürken kuru domates aklıma geldi ve hemen çıkarttım oldu mu başka bir börek!
Kuş üzümü ile domates kurusunun vereceği lezzetin farklılığı var tabi ki ama sonuç olarak her koşulda kıyma ve soğanın bileşkesi ile olunca bu börekler pek bir leziz ve güzel oluyor.
Çok lakırdı ettikten sonra işin özü bu tarifi de yayınlayayım bir ara inşallah kuşüzümlü olanı da yayınlarım diye sözümü de vermiş bulunayım.
Badem&kurudomates ile Kıymalı Börek
Malzemeler:
- 4 yufka
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 büyük boy çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- Ü
zeri için: 1 yumurta sarısı - 2-3 kaşık süt
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 250-300 gr orta yağlı kıyma
- 3 orta boy soğan(benim soğanlar ufak olduğu için 7-8 tane kullandım)
- 1 büyük boy çay bardağı ayıklanmış,soyulmuş tuzsuz badem
- 1 avuç kurutulmuş domates
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Öncelikle soğanlar soyulup yıkanır ardından minik minik doğranır.
- Tavaya doğranan soğanlar ve zeytinyağı konduktan sonra orta ateşte kavrulur.
- Pembeleşmiş soğanlar rengi hafif koyulaşmaya başlayınca kıyma eklenir ve kıyma kavruluna kadar tekrar kavrulur.
- Bir taraftan domates kuruları yıkanıp ılık suda bekletilir.
- Bademlerde yağsız tavada hafif kavurulur ve bekletirili.
- Soğan ile kavrulan kıyma hazır olduktan sonra bekletilmiş ve ardından minik minik doğranmış domates kuruları eklenir.
- Karabiber ve tuz da eklenip karıştırılır ve altı kapanır.
- Altı kapanan harca bademlerde eklenip güzelce karıştırılır
- Harca hazır olduktan sonra yoğurt,yumurta ve yağdan oluşan sıvı karışım hazırlanır.
- Yufkaları dörde bölüp hazırladıktan sonra kesilen her parçanın bir yüzüne sıvı harcı sürülür ve büyük kısmına kıymalı harcdan konup yayılır ardından ucuna doğru sarıp edilen rulo gül şekline getirilir.
- Yufkalar bitene kadar bu şekilde işlem yapılan börekler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine için yumurta sarısı,süt ve zeytinyağı karıştırılır ardından böreklerin üzerine sürülüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verin.
Bak harcında yoğurt varmış ama hiç ıslak ıslak olmamıştı. Bu böreği herkes yapsın yesin yedirsin. Sonra bana dua etsin. Evet evet önce bana dua etsin çünkü benim için yapıldı bu börekler hahah :)
YanıtlaSilEnfes bir börek olmuştu, on numara beş yıldız. Ellerine sağlık :)
Zeynepciğim merhaba,
SilÖzlemiştim seni. Güncellediğini görünce hemen ziyaretine geldim.Zaman zaman geliyorum ama vakitsizlikten sadece okuyabiliyordum.
İyi ki kuş üzümlerini unutmuşsun da böylesine farklı bir börek tarifi çıkmış ortaya, aklına sağlık.
Yeme de yanında yat türünden olmuş bu börek.
Ellerine sağlık canım.
Çok öpüyorum.
Zeynep'cim ellerine sağlık header resmindeki pembiş tabağa bayıldım nereden aldın :) Sevgiler...
YanıtlaSilımmmm nefıs gorunuyor kıymalı borege kım hayır dıyebılır kı ellerıne sağlık
YanıtlaSilNefis.. Kıymalı börek favorilerim arasındadır. Kuş üzümlüsünü ilk kez duydum, ama kurutulmuş domatesi denemiştim. Çok güzel oluyor gerçekten. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilhımmmm nasılda nefis görünüyor canım çektiki :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilpapatyaprenses fotoğrafları bir başka
Zeynepcim nefis bir börek olmuş, ellerine sağlık:). Özellikle iç malzemesine bayıldım, çok değişik ve hoş geldi bana.
YanıtlaSilSevgilerimle:)..
aslı
Elinize sağlık hem börek birde kıymalı mmmmm çok severim sevgiler..
YanıtlaSilGörüntüsü tadının güzelliğini anlatmaya yetiyor. Ellerinize sağlık diyorum fotoya hayran hayran bakarken:))
YanıtlaSilSevgiler
Canan
Kıymalı börekler güzeldir
YanıtlaSiliçinde kuş üzümü olursa daha güzeldir
hele birde dolmalık fıstık var ise tadından yenmez sadece seyredilir bitmesin,tükenmesin diye:)
ic malzemesi zengin citir citir nefis bir tatli olmus eline saglik Zeynepcim
YanıtlaSilGecmis bayramin mubarek olsun canim
Evet katılıyorum kıymalı börek güzeldir:) ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilbence de kıymalı börek daha güzel oluyor ;) ellerinize sağlık
YanıtlaSilKuş üzümünü tuzlualrda bir türlü sevemedim ama domates kurusuyla tam benlik bir lezzet olduğuna eminim:)
YanıtlaSilTabi en kıymalaısından olmalı:)
Ellerine sağlık canım:)
kıymalık börekleri her zaman çok severim.çok nefis ellerinize sağlık
YanıtlaSil