Birkaç senedir sık sık yapıyorum kendimce rulo pasta tarifleri üretiyorum ama annemin en sevdiği bu olduğu için muzlu olan birkaç adım önde diyebilirim.
Keki için
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı un
- 4 klahve fincanı şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 litre süt
- 6 çorba kaşığı tozşeker
- 4 çorba kaşığı un
- 2 yumurta
- 1 vanilya
- Muz ( sayı belirtmiyorum,yerli muz ile yabancı muzun büyüklüğü farklı olduğu için ona göre arasına koyarsınız.)
- Yumurta ve şekeri katı bir krema kıvamına gelene kadar çırpın.Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
- Fırın tepsisine fırın kağıdı serin ve kek hamurunu dökün her tarafına yayın.170-175 dereceli fırına verin.Üzeri pembeleşip pişen keki fırından çıkarın ılınmaya dururken kağıtla beraber sarın.
- Krema için de sütü,yumurtayı,unu,şekeri,vanilyayı bir tencereye koyun ve iyice çırpın.Yumurtalar iyice sütle karışıncaya kadar çırpın ardından tencereyi orta ateşte olan ocağa koyun ve karıştırarak pişirin.
- Fokurdamaya başlayan kremayı ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Krema ılındıktan sonra keki fazla kırmadan kağıttan sıyırıp açın ve içine kremanın yarısını sürün.
- Kremayı sürdükten sonra muzu bütün olarak koyun.
- Muzu koyduktan sonra yavaşça keki rulo şeklinden sarın ve servis için koyacağınız dikdörtgen tabağa alın.
- Kalan kremayı pastanın her tarafına gelecek şekilde sıvayın.
- Son olarak hindistan cevizi serpip ortasına da iri dövülmüş antep fıstığı serpip dolaba koyun.
Zeynep'cim ellerine sağlık çok severim benim için çok özel bir pastadır sevgiler.
YanıtlaSilher yapışımda acaba sarabilecekmiyim korkusu yaşasamda yapmaktan vazgeçemediğim bir pasta bu görüntü için değer ama çok güzel olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilOff gece vakti tam kapatırken bir de sana bakayım dedim, ah aklım kaldı şimdi o harika pastada.Ellerine sağlık, afiyetler olsun....
YanıtlaSilKim sevmez
YanıtlaSilAma bu harika olmuş
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Zeynep'cim pasta nefis görünüyor. Bazen bende de olur bazı pastaları yapamayacakmışım gibi. Ama başına geçince ortaya çok şeyler çıkıyor. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilZeynep'cim rulo pasta herkesin gönlüne taht kurmuşdur..seninki muhteşem görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilPasta çok lezzetli görünüyor elinize sağlık,ben de elmalı olanını hazırlamıştım severek yedik.Sevgiler.
YanıtlaSilBen de rulo yapamam düşüncesiyle yapmadım bugüne kadar. Harika görünüyor, ellerine sağlık Zeynep'ciğim.
YanıtlaSilhic de guzel olmadi ; mazemelerde bir sorun var bence
SilNasıl yaptığınızı bir anlatabilir misiniz?
Silben bu ölçülerle halen yapıyorum.
Davul fırında kalın olur.şekli bozulur
SilHarika Zeynepcim ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..
Zeynepciğim nefis görünüyor, muz pastalara ayrı bir lezzet katıyor, hindistan ceviziyle birleşince de lezzet katlanıyor:)
YanıtlaSilellerine sağlık, sevgiler...
Zeynepcim muzlu rulo pasta benim en sevdiğim pastadır; sadedir, bir o kadar da lezzetli..Sunumun harika, lezzetini de tahmin edebiliyorum:)). Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÖpüyorum, sevgiler..
aslı
Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilCanım darısı başıma,henüz denemedim rulo pastayı..:(
YanıtlaSilEllerine sağlık, sevgiler
Şöyle bir sorun oluyor çok alçak yani kütle yok.Kek yok gibi..Ve kağıda yapışıyor 4 çr. kaşığı un diyorlar genelde tariflerde denedim anlattığım gibi oldu..Fincan ölçünüz türk kahvesi fincanı mı?
YanıtlaSilMerhaba
Silbu ölçü ile daha geçen gün yaptım oldu,acaba kabartma tozunumu unuttunuz benim gibi?:-)
ben geçen yaptığımda unutmuşum öyle oldu birde fırın tepsinizin ebadı nedir?Bizim fırın mini fırınlardan olduğu için 4 yetti ama teyzem aynı tarifi 5 yumurta ve şeker,unu az artırarak yaptı.