15 Nisan 2010 Perşembe

Karışık Meyveli Tek Kat Pasta


Bu güzelim bir sürü meyveli(benim için aslında tarifi bu:))pastayı geçtiğimiz günlerde komşularımıza hazırlanan kahvaltı için yaptım.Benim için hem pratik olucaktı hem de güzel.Birkaç arkadaşta da buna benzer tarifler görünce onlardan da yola çıkarak hazırladım.Tam istediğim meyveli tadı yakaladım.Komşularımız hemen tarif istediler hatta ayaküstü anlattımda ama tart jöle beni yarı yolda bıraktı biraz.Gene de izni olursa Narince'nin Jöleli Tatlılar etkinliğine doğru gönderiyorum.

Malzemeler:

3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
1 kahve fincanı yoğurt

Kreması:

1 kilo süt
2,5 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
2 yumurta
2 vanilya

Meyveli üst kısmı

Frambuaz
Çilek
Muz
Kivi
Böğürtlen
Tart jöle
Su

Hazırlanışı:

1)Yumurta akı ile sarısını ayırın.Yumurtayı bir fiske tuz ile önce düşük derecede sonrada yüksek derecede kar gibi olana dek çırpın.Sarıları da şeker ile iyice çırpın.Ardından yumurta sarılarınıda akları ile karıştırıp birbirine kaırşmasını sağlayacak kadar çırpın.
2)Sonra yoğurdu,unu,kabartma tozunu ve vanilyayı sırayla ekleyerek çırpın.Yağlanmış bir dikdörtgen borcama dökün ve fırına verin.
3)Krema için tencereye sütü,şeker,yumurtayı,unu koyun ve önce bir çırpın yumurtaların karışmasını sağlayın.Orta ısıda karıştırarak pişirin.Piştikten sonra şöyle 5-6 dakika ilk kaynarlığının gitmesini bekleyin.
4)Pişen keki soğutun ve ardından kremanızı döküp soğumaya bırakın.
5)Doğranacak meyveleri doğradıktan sonra meyveleri güzelce bir kabta harmanlayın ve soğuyan pastanızın üzerine eşit bir şekilde dağıtın.Tart jöleyi de su ile hazırladıktan sonra üzerine güzelce gezdirin,soğumaya bırakın.
Notlar:
1)Tart jöle noktasında dikkatli hazırlayın.En azından benimki istediğim gibi olmadı.
2)Kremanızı kekin üzerine döktükten sonra muhakkak soğumasını bekleyin.

16 yorum:

  1. Çok pratik, bir o kadar da renkli ve hafif bir pasta olmuş. Ellerine sağlık Zeynepcim:).
    Meyveli pastalar benim favorim..
    Sevgiler, öpücükler...
    aslı

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel renkler, meyveler haika! Ellerine sağlık Zeynep'çiğim. Katılımın için teşekkür ediyor, hemen alıyorum tarifi.
    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  3. cok yenesı bır sey vallahı cok guzel tebrıkler ellerınıze saglık
    www.memolininannesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. çok da enfes görünüyor doğrusu:)

    ellerine sağlık komşu kızı:P

    YanıtlaSil
  5. Diğer yorumculara ben de katılıyorum zeynepcim muhteşem nefis bir görüntü ellerine sağlık canım.Ne kadar nefistir kimbilir:))
    kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
  6. nasıl yani rengarenk tablo gibi

    YanıtlaSil
  7. Zeynep Hanım ellerinize sağlık meyveli tatlılar benim her zaman favorim çok hafif oluyor. Bloğuma bıraktığınız yorum için çok teşekkür ederim.Ayrıca kendi bloğunuzda bana da yer verdiğiniz için tekrar teşekkürler. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  8. Tam bahar gibi olmuş Zeynep'ciğim, ellerine sağlık.

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Canım hayırlı cumalar, bu meyveli tatlılar ,pastalar nasıl güzel oluyor böyle..:) Ellerine sağlık..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. pastan nefis olmus neden begenmedin komsularinizda tarif istedigine göre demekki enfes olmus
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  11. Olá, amiga!
    Voltei para ver as novidades...
    Hummmmmmmmmm! Receita deliciosa!!!
    Um ótimo fim de semana!
    Beijinhos.
    Itabira - Brasil

    YanıtlaSil
  12. sevgili Zeynep ben sana uğramayalı harika paylaşımlar yapmışsın ellerine sağlık hepsini tek tek okudum emirgan görüntülerine takılıp uzuuun süre bakakaldım:)
    pastanda poğaçanda süper olmuş afiyet şifa olsun size sevgileeer:)

    YanıtlaSil
  13. Meyvelerin görüntüsü ye beni diyor. KArşı koymak imkansız bence bu görüntüye.Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. NEFIS GORUNUYOR NEFISSS
    ELLERINE SAGLIK
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  15. Canım bu pastayı görmezden gelemezdim,gerçekten tek kat ama lezzet dolu.. ellerine sağlık..

    sevgiler ...

    YanıtlaSil
  16. çok nefis duruyor....sevgiler..

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...