Akşam 5-10 dakikalığına bilgisayarı açtım.Arada güzel lezzetlerin sahibi olan tatlı kapı komşularımdan birkaçına da bakayım dedim bir tanesinde un helvası ile karşılaştım.
Artık ne hikmettir ki canım çok istedi vakit darlığına rağmen soluk mutfakta alındı.
Artık ne hikmettir ki canım çok istedi vakit darlığına rağmen soluk mutfakta alındı.
Halbuki yarın ki sınava hazırlanmam lazım,
haftaya olucak sınavların özetlerini toparlamam ve uğraşmam lazım,
haftaya cuma günü olacak sınavın makaleleri bitmedi,
Birde dün yaptığım keki yayınlayayım,
arşivdekileri de en kısa zamanda yayınlayayım derken çıktı karşıma bu güzel helva!
Hemen mutfağa geçtim unumu kavurdum arada Şerbet kaynadı çayımı da yudumladım.Helva hemen oldu zaten, hemen masama helvası tabağım ve çayımla geçtim çalışmaya, tabi ki ders!
Abimde çok beğendi helvayı annemlerde, tekrardan güzel tarifi için Ab-ı hayat'a çok teşekkürler!
Ab-ı hayatın gurmesi ufaklığın damak tadı da güvenilir herkese duyurulur!
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvıya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.
1) Sıvıyağı ve tereyağı teflon bir Tavaya alın ve üzerine unu ilave edin.
2) Kısık ateşte unun rengi değişene kadar kavurun. (Bu aşamada biraz sabırlı Olmanız gerekebilir).
3) unun rengi istediğiniz kıvama gelince sıcak Şerbeti azar azar ilave ederek unu karıştırmaya devam edin.
4) Un şerbetini çekince tavayı Ocaktan alın demlenmesi için kapağını kapatın.
5) İstediğiniz şekli vererek servis edin.
Ellerine sağlık canım, geçenlerde benimde canım çekmişti ama üşenip yapmamıştım heveslendirdin şimdi beni bugün yapayım inş.
YanıtlaSilöptüm
Eline sağlık canım, çok leziz gözüküyor. Sevgiler..
YanıtlaSilkızım helvanı kavururken kokusu sayfama kadar geldi hiç bir helvayı un helvasına değişmem çok severim ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilCanım!Okadar güzel anlatmışsın ki mutfağa geçip yeniden yapasım geldi.Ellerine sağlık nefis görünüyor.Sınavlarında Rabbim yardımcın olsun...
YanıtlaSilsevgiler...
Canım uzun zamandır helva istiyor , miktarı az tutup az yemeyi planlasamda dayanılmaz bir lezzet oluşundan dolayı korkuyorum..:)kalori bombası mubarek..
YanıtlaSilEllerinize sağlık sevgiler...
Ellerine saglik.Harika olmus.
YanıtlaSilSaglikli, mutlu, huzurlu guzel bir sene diliyorum.
ellerine sağlık canım..afiyetler olsun..olmuşta zaten...
YanıtlaSilnefis görünüyor...
öpüyorum seni..
Eskiden ne çok severdim un helvasını. Şimdi de bazen yapıyorum ama farklı bir şekilde (Tuz Biber Dergisi'ne verdiğim tariflerden biri de un helvası tarifi mesela, ama yağsız, şekersiz)
YanıtlaSilAramadın beni Zeynep? Unuttun mu vaz mı geçtin?
Nasılda severim inan.
YanıtlaSilZaten kim sevmez.
Yaşamınızca güzel yıllar, mutlu yarınlar, dostça dostluklar hep sizin olsun.
★MUTLU YILLAR ★
Ellerine sağlık canım nefis.
YanıtlaSilYeni yılın sana ve sevdiklerine sağlık mutluluk ve başarılar getirmesini dilerim.
Sevgiler..
Bütün sevdiklerinle sağlıklı, mutlu
YanıtlaSilve huzurlu yıllar dilerim. Sevgiler...
Umutlar sarsın dört bir yanınızı mutluluklar serpilsin etrafınıza yeni gelen yıl size ve sevdiklerinize sağlığı , huzur u sunsun her daim.
YanıtlaSilMUTLU YILLAR
Sevgilerle … SeViL :…
afiyet olsun,pek severim...
YanıtlaSilellerine sağlık..
2010 yılı öyle bir yıl olsun ki, 2009 yılının tüm olumsuzluklarını bize unutturabilsin.. İsteklerimizin gerçekleşeceği bir yıl dileğiyle..
İyi seneler…..
ne severin un helvasını:)ellerinize sağlık.blogunuzu izlemeye aldım güzel haırlamıssınız bende beklerım.sevgiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık bende çok severim aklıma getirdin ilk fırsatta yapıcam
YanıtlaSilsevgiler