
“Soframız”ın sahibi Hale adlı arkadaşımızdan çok ama çok özür dilerim tarifi geciktirdiğim için.Çünkü dikkatsizliğimden oldu ben ayın sonu sandım "Bayat Ekmekler"etkinliğini diğerleri gibi,okumuşsamda o an unutmuşum tarihini ve zaman var sandım sağolsun bana gönderdiği maille hatırlattı.
Hatırlattığın için çok ama çok teşekkürler ve tekrardan özürler..
Gelelim bu baş tacı etkinliğe evet sayfada logosunun üstünede yazdım “nimetlerin baş tacı”olan ekmek gerçekten özel bir nimet herkesin kendi yöresine has özel ekmekleri var çeşitleri var say say bitmez yani ekmek hamuru gibi ekmeğin üzerine yazılacak bir yazının hamuruda çok su götürür:)
Ben ise bir gün aklıma gene bir şeyler geldi acabalar derken bu güzel baş tacından bir şeyler yapmaya çalıştım umarım sizlerde tadanlar kadar beğenirsiniz..
Şimdi tarife gelirsek “ekmek poğaça”dersem ne dersiniz?
İlk yayınladım resmini şu sofra resmiyle birlikte herkes tarifi merak ediyordu ve sonunda bu güzel görüntünün tarifi geldi merak edenlere duyurulur..
İlk tepkileri belirteyim kısaca abime verdim sence ne var içinde dedim değişik dedi un yok dedi,kardeşim parçağa(yöresel yemeğimiz)benziyor tadı dedi,anneannem bunda etmi var demiş,sonra görüntüsünü şirin bulanlar ve dayımın oğlu bile yedi çok beğendi biraz yemek seçer ama ondanda not aldık e tabi annemdende geçer not aldık hatta annemle daha değişik hallerinide deniyeceğiz.
Birde tarife geçmeden ufak bir not iletmek istiyorum bu tarifte oynamalar yapıcaktık 1-2 deneme daha yapıcaktık ama benim vakitsizliğim nedeniyle olmadı ben parantez içine yanlarına ufak önerileri vermeye çalışacağım.

3 su bardağı bayat ekmek için(iyice ufalanmış-fırınlanmış)(ben 5 su bardağıyla yapmıştım fazla oldu 3’le daha iyi olur)
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı rendelenmiş peynir
2 yumurta
Süslemek için:
Çörekotu
Susam
Doğranmış zeytin
Haşhaş
Yapılışı:
Ekmeklerinizi yoğurma kabınıza alın üzerlerine sırasıyla malzemeleri koyup iyice yoğurun-burada bir parantez açmak istiyorum annemle bir dahaki denememizde biraz ıslatıp bekletmeyi düşünüyorduk sizde ister sütüyle isterseniz az bir suyla ekmeğinizi biraz ıslatıp ta yoğurma işlemine geçebilirsiniz nasıl arzu ederseniz-sonra ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yuvarlayın.yuvarladığınız ekmek-poğaçaları fırın tepsinize dizin üzerlerine yumurta sarısı sürüp istediğiniz süsle süslemeler yapın ve fırına verin.
bu arada sonunda hamurdan biraz büyükçe parça ayırdım onada ufak bir ekmek şekli verdim üzerinide biraz süsleyince oda çok cazip bir görüntü oldu.
Açıkçası süslemek için yazdıklarım şart değil evde ne varsa onlarlada değişik süslmeler yapabilirsiniz.

Açıkçası süslemek için yazdıklarım şart değil evde ne varsa onlarlada değişik süslmeler yapabilirsiniz.

**açıkçası ben ismine ekmek poğaça dedim ama değişik önerileri olan varsa beklerim.
canım ne kadar değişik ve güzel bir tarif.üstelik enfes görünüyor sunumu çok hoş.ellerine saglık canım benim kocaman sevgiler
YanıtlaSilcanım benim yatmadan önce mutfağa gönderecen ya beni iki üç yutkunmaya devam
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgielr
ellerine saglik canimcim harika gorunuyorlar
YanıtlaSilafiyet bal seker olsun:))
tatli ruyalar dilerim
www.yenitadlar.blogcu.com
elinize sağlık nekadar güzel değerlendirmişsiniz bayat ekmekleri ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilIyi Aksamlar
YanıtlaSilTarifin icin cok tessekkür ederim..
Mutlaka tadi nefis.Eline saglik
SEVGILER
selamlar canımeline sağlık bu tarif ve verdiğin tüyolar çok işe yarayacak emin ol değerlendirme çabaların ve paylaştığın için Allah razı olsun sevgiler hayırlı geceler
YanıtlaSilHarika görünüyorlar vallahi canım çekiyor blogları gezdikçe ellerine sağlık
YanıtlaSilZeynepciğim, enfes bir tarif. Önce ekmek hamuruyla yaptığını düşündüm. Bayat ekmek alala dedim.. :)
YanıtlaSilSOnra tarifi okuyunca çok şaşırdım.
Hayatım ellerine sağlık.. Nefis bir değerlendirme yöntemi bulmuşsun..
Sevgiler.
www.misssgibi.com
valla nefis,ekmegi resmen baştan pişirmişsin.bravo valla.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok hoş ya ekmekden poğça:) Bayıldım ben buna,kesin denemem lazım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
selam
YanıtlaSilellerine saglik enfes görünüyor sevgiler canim
Merhaba canim, harika olmuslar, ellerine saglik, aaa benimde gönlüm taze ekmek istedi, sevgiler....
YanıtlaSilZeynepcim nekara orjinal olmuş poğaçaların.ne güzel değerlendirmek,insan çok farklı bir keyif alıyor.ekmekleri bayatlatası bile geliyor:)ne yalan sölim:)
YanıtlaSilellerine sağlık
sağlığın inş. iyidir
ben iyleştim sanırım canım:)
sevgiyle kal
Ellerine sağlık,hafta'ya pazar mutlaka deniycem...
YanıtlaSilsevgiler
harika görünüyor canım ellerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSilEllerine sağlık..
YanıtlaSilsevgiler..
Ooohh mis bu missssss:)
YanıtlaSilZeynebim, harika bir tarif bu..Hele çeşit çeşit şekillerine bayıldım..Ellerine sağlık canımcım,
YanıtlaSilÖpüyorum havlum seni..
Zeynep, gercekten cok hos bir tarif vermissin. Ekmek kirintilarini ne kadar firinlayacagiz? Sadece kuruyacak kadar mi, yoksa bir guzel kizartiyor muyuz?
YanıtlaSiltarif çok ilginç ama mantıklı..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık harika bir değerlendirme olmuş..
EVDE YAPTIĞIM EKMEKLERIMI DEGERLENDIRMEKTE COK FAYDASI OLACAK...GERCEKTEN IYI BIR BULUŞ ISMIDE COK GUZEL BENCE...BEN ILK SEKILLENDIRME ASAMASINA KADAR AYNISINI YAPIP ICINEDE SUCUK VSVS EKLEYIP PIZZA GIBI TEPSIYE DIZIYORUM...KOLAY BIR PIZZA OLUYOR VE NEFIS..
YanıtlaSilSIMETRI ALIRKEN ZORLANMIYORUMDA..RUMILER BENI OLDURUYOR MALESEF..SIMDI KOMPOZISYON ODEVIM VAR RUMILERLE ILGILI AMA ELIM CALISMIYOR YA..
BIRDE YUVARLAK FORMLARDA CETVELLERI COK ZOR CIZIYORUM..BANA ÖNERILERIN VARSA COK SEVINIRIM..SUAN HILYE ÇALIŞIYORUM..HATLADA ILGILENDIM 2 SENE AMA HCAMIZIN TAYINI CIKINCA TEZHIBE GECTIM..SEVGILERIMLE...
Zeynep'ciğim nekadar değişik bir tarif çok iştah açıcı görünüyorlar, nefis olmuş, ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler herzaman beklerim sevgiyle kal..görüşmek dileğiyle..www.peyton24.blogcu.com
YanıtlaSilZeynepcim güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.çok mutlu ettin canım beni
YanıtlaSilAllah yardımcın olsun canım
benim şimdi diş değil gribal enfeksiyon ama yatağa yatırdı beni kaçgündür
çok şükür daha iyiyim
Allah bütün hastalara şifa versin
sevgiyle kal
Pek hoş olmuş Zeynep'ciğim,
YanıtlaSilEllerine sağlık!
ALLAH,IN RAHMETİ,BEREKETİ SİZİNLE OLSUN.GÖNÜL GÜNEŞİNİZ HİÇ SOLMASIN.YÜZÜNÜZ AYDIN OLSUN.KABRİNİZ NUR OLSUN MAKAMINIZ FİRDEVS DUALARINIZ KABUL OLSUN.. CUMANIZ MÜBAREK OLSUN..
YanıtlaSilwww.peyton24.blogcu.com
Merhaba Zeynepcim mutfakta yaratıcı olmak çok önemli sende bu konuda çok başarılı bir tarif yapmışsın bizler için ellerine emeğine sağlık nefis görünüyorlar.Bu arada bu akşam çokm üzüldüm bende kendime ait olan çilek soslu profiterolümü hünerli bayanların sitesinde gördüm ve üzüldüm açıkcası sonuçta o tarif bana aitti kimsede olmayan ve o profiterolleri kendisine piknik buluşmasında ben özel yayıp götürmüştüm :( neyse sağlık olsun.görüşmek dileğiyle selamlar sevgiler.
YanıtlaSilGünaydınn Zeynepcim
YanıtlaSilherşe yolunda dimi:)NETE GİRİNCE SAYFANA UĞRAMADAN edemiyorumm
birde
biz diyet etkinliği yapmaya karar verdik,seninde katılımlarını merakla bekliyorum
ayrıntılara sayfamdan ulaşabilirsin.
SEVGİYLE KAL
Cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik canim.Sevgiler.
YanıtlaSilBIRBIRINDEN GÜZEL MUHTESEM GÜZEL TARIFLERIN ICINE DÜSTÜM.
YanıtlaSilELLERINIZE SAGLIK.
YORUMUNUZ ICIN COK TESEKKÜR EDERIM,YINE BEKLERIM.SIZI LINKLERIME EKLIYIORUM.SEVGILER.