Sonbahar dün gece itibariyle tamamen hayatımıza girdi.
Sonbahar ve kış mevsimi daha bir ev hayatına dönük oluyor.Her daim evde olmayı sevenlere sözümüz yok ama bu mevsimler kek kokuları,pişen kestaneler,kaynayan çaylar,demlenen muhabbetler,battaniyelerin dizlerde yer bulmasıyla özdeşleşince eve özgülüğü daha çok ortaya çıkıyor.
Benim içinde sonbahar mevsiminde evde olan kek kokusu daha bir havalı geliyor.
Çay için mevsimim yok ama bu mevsimde cam kenarına okunan kitab ve yanında olan çay&kek pek bir güzel gidiyor.
Bu sabah uyandığımda kahvaltı hazırlamadan önce bir kek fırına atma çabasındaydım.Aslında öyle bloga yazacak bir tarif derdinde de değildim.Fındık da olmalı,üzüm de girmeli ama çikolata da atayım derken bu görüntüsü havalı kek ortaya çıktı.
İnstagram'da görüntünün çok çok beğenilip,üzerine yorumlarla da desteklenmesi açıkçası tarif adına destek oldu diyebilirim.
Birde öğlen çaya davet ede bir yakınımıza götürdüğümde 3 farklı kişinin çok beğenmesi "var bu tarifte bir iş"deyip akşama yetiştirmemi sağladı. :-)
Evlerinizi kek kokularıyla,çocuk sesiyle,çay muhabbetleriyle doldurun ki daha bir güzel gülümseyin!
Sonbahar Keki
malzemeler:
- 3 yumurta
- 2,5 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 şişe oda ısısında maden suyu
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un ve gerekirse +1 çorba kaşığı un
- Sütlü ve bitter çikolata
- Fındık kırığı
- Kuş üzümü
- Yumurta ve şekeri birlikte yaklaşık 15 dakika çırpın.
- Kıvamı katılaşan yumurta&şeker karışımının içine önce yağı koyup bir çırpın,ardından maden suyunu ekleyip yine bir çırpın.
- Bu karışıma azar azar şekilde unu ekleyip son olarak vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin.
- Yağlanmış tepsinize kek hamurunuzu boşaltın.
- Kek hamurunuzun üzerine önce rasgele kuş üzümü serpiştirip,ardından fındıkları bıçak yardımıyla elinizde ikiye ya da üçe bölüp üzerine atın.Bunları ekledikten sonra bir kahvaltı bıçağını hafifçe hamurun içinde gezdirin ki fındık ve üzüm hafif hamurla karışsın.Son olarak çikolataları kırıp kırıp üzerine atın.Onu koyduktan sonra aynı şekilde bıçağı hamurun içinde gezdirin.Ama çok yavaş hareket ettirin ki dibe çökmesin.
- 170 dereceli önceden ısıtılmış fırına verin.Afiyet olsun!
kimleri görüyorum yahuuu iyiki bu kek çok beğenilmiş bencede ..
YanıtlaSilkardeşim instagramı kullanmayanlar var napalım yanı a aaa :)
bloğu unutmayalım bak :)
ellerine sağlık canım..
2015 girdik de haber edeyim dedim,hani unuttuysan filan deyuu:)
YanıtlaSilBu keki ben de çok beğenmiştim ama esefle kınıyorum kendimi buraya yazmamışım :)
Ellerine sağlık cicim:)