23 Mart 2014 Pazar

Revani Tatlısı


Bahar içimizi ısıtıyor ama dileğim habercisi olduğu yaz aylarında bizleri kavurmasıdır...
Malum yaz aylarından birinde doğmuş olsam da sıcak ile aram iyi değil o sebeple sıkıntı oluyor…
Annemin takvim yaprağı işlerinden bu sefer de bir tatlı var.Aslında sabah hazırladığı ve bundan önce de misafirlerine denediği bir tarifi vardı,ama onun hazırlanışını annemden alamamaktan mütevellit önce ağız tatlılığı sonra da yemek gelsin…
Spontane gelişen bir yazı oldu.Biliyorum benim yazıları özellikle takip eden varmış ama bugün pek birşey çıkmadı…
Halbuki güzel bir kahvaltı ettim,ders az da olsa çalışabildim..Ama 2 gün ders işlerimdeki aksaklığın gerginliği herhalde şu an satırlarımdaki durağanlığı verdi.Hoş ben yazdıkça açıladabilirim :-)
Neyse bu tatlı,vefatının 14.yılından mütevellit annemin yapacağı kalabalık olmayan bir dua toplantısı için yapıldı…
Rabbim Mehmet dedemin ve vefat eden bütün yakınlarımızın mekanlarını cennet eylesin…

***
Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 1,5 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı şeker(1 koydum)
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu(2 adet limonu rendeledim,büyüklüğüne göre bakabilirsiniz)
  • 2 adet karanfil(ben eklemedim,isteyen deneyebilir)
  • Vanilya
  • Ceviz içi veya Hindistan cevizi
Şerbeti içi:
  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon
Hazırlanışı:
  1. Öncelikle su kaynayınca şeker ilave edilir,yarım limon suyu da eklenir.10 dakika kaynatılır ve ılıması beklenilir.
  2. Şekeri ile yumurtanın akı kabartılıncya kadar çırpılır ve yumurta sarıları ilave edilir.
  3. Un,irmik,vanilya ve limon kabuğu rendesi karıştırılır.
  4. Kabartılmış olan yumurtanın içerisine kabarıklığı bozmadan karıştırılarak azar azar ilave edilir ve yağlanmış olan tepsiye dökülerek 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
  5. Fırından çıktıktan sonra sıcak revaniye ılık şerbet(soğuğa yakın ılık)ilave edilir ve soğumaya bırakılır.

*Tarif 6 ocak 2014'e ait takvim yaprağından alınmıştır...

11 yorum:

  1. cok lezzetlı duruyor elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerıne saglık çok guzel olmuş.Yemek üstüne süper gıderdı :)

    YanıtlaSil
  3. e burası yakında tamamen annenin tarifleriyle dolacak hee. neyseki fotoğrafları sen çekiyorsun :P

    teyzemin ellerine emeklerine sağlık.

    mavişler gözümden kaçmadı yani ;)

    YanıtlaSil
  4. maviler arasında duran nefis bir tatlı olsada yesek :) elinize sağlıkkk

    YanıtlaSil
  5. mmm nefis sevilen bir tatli ,Allah tüm ölmüslerinize rahmet eylesin canim...

    YanıtlaSil
  6. Anneciğinin ellerine sağlık canım, Mehmet dedenin ruhuna değsin inşallah, amin diyorum..
    maviş tabakları bende farkettim heeee :)
    afiyetle canım...

    YanıtlaSil
  7. Revani çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Mekanı cennet olsun dedenizin.

    YanıtlaSil
  8. Selamlar,
    Ellerinize sağlık, pasta tabaklarıızı çok beğendim, markasını sorsam... Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  9. Selamlar,
    Dedenizin mekanı cennet olsun. Ellerinize sağlık, Pasta tabaklarınızı da çok beğendim, markasını sorsam... Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuba hanım
      Allah razı olsun,çok teşekkürler.
      Bu tabaklar Esse mağazalarında satılmakta ama takım olarak,yalnız İstanbul'da yaşayıp Fatih tarafına yolunuz düşerse Çapa'da Esse mağzasına uğramanızı ve üst kattaki Outlet bölümünüze bakmanızı tavsiye ederim.Ben oradan tek tek almıştım.Kırık dökükler içinden seçiyorsunuz,ama çok güzle parçalar geliyor.

      Sil
  10. Merhaba Tuba hanım
    Allah razı olsun,çok teşekkürler.
    Bu tabaklar Esse mağazalarında satılmakta ama takım olarak,yalnız İstanbul'da yaşayıp Fatih tarafına yolunuz düşerse Çapa'da Esse mağzasına uğramanızı ve üst kattaki Outlet bölümünüze bakmanızı tavsiye ederim.Ben oradan tek tek almıştım.Kırık dökükler içinden seçiyorsunuz,ama çok güzle parçalar geliyor.

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...