***
Eylüle demiştik değil mi?Eylülün şu 5 gününün ilk akşamına teşvikiyede akşam yürüyüşü,2.gününe yıldız parkında piknik sığdırıp değerlendirilbilmişizdir değil mi?
4.gününde de cihangirde saatelrce oturup çay içtikten sonra aralardan fındıklıya iniş ve sonra eminönüne yürüyüş derken Eylülün tadını çıkarabilmişiz gibi duruyor.
Ama ne hikmetse yazacak cümlelerim bugün tıkalı ama tarif de yayınlamak lazım.
Türlü gibi yemekler şu serin havalara ayrı yaraşıyor,bu sebeple sonbaharda hazır bu sebzeler de mevcutken sık sık yapmak lazım.
Herkese afiyet olsun!
Malzemeler:
- Yarım kiloya yakın taze fasulye
- 250 gr dana kuşbaşı
- 1 kabak
- 1 adet patlıcan
- 2 orta boy soğan
- 2 patates(büyükse bir adet bizim patatesler ufaktı)
- 3-4 diş sarımsak(arzuya göre,herkes sevmeyebilir)
- Soyulmuş,halka halka doğranmış 3-4 adet domates
- 1 avuç kadar ayıklanmış,yıkanmış bamya
- Tuz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Domates dışındaki sebzelerin hepsini çok küçük olmadan doğrayın.Herbirini bir sıra gelecek şekilde dizin(bir sıra patlıcan,bir sıra patates gibi).Bu işlemden sonra tuzunu da ekleyin.
- En son domatesleri üzerine kapak gelecek şekilde gibi (fotoğrafta görünüyor)dizin.
- Orta ateşte olan ocağın üzerine koyun ve kaynamaya başlayınca tamamen kısın,ağır ağır pişmesini sağlayın.
Nefis gözüküyor,eline sağlık.
YanıtlaSilZeynepciğim bana yazı hatırlattı bu güzel yemek birde çocukluğumda annemin yaptıklarını .Annem mahalle fırınına güveçte verirdi lokum gibi pişmiş etleri görüntüsü bozulmayan sebzeleri ve bunların lezzetlerini aklıma düşürdün ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBiz de mahalledeki toprak fırında pişirirdik. Ben de o günleri hatırladım şimdi sizin yorumunuzla :) Her çeşidi çok lezzetli oluyor. Ben de severim etlisini.
SilEllerinize sağlık.
Çok severim türlüyü. Bu sene özellikle çok sık yaptım. Toprak güveçte yapıyorum genellikle. Ama ben bamya koymuyordum. Bu yazınız iyi oldu. Bundan sonra bamya da ekleyeceğim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Benim de çok severek yaptığım bir yemektir türlü, çocuklar da seviyo üstelik :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık....
Ahh bende bu güzel havalarda hala kış sebzelerine geçemedim diyebilirim. Harika bi görüntü ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKuzum resimler yemek ve sen harikasın.
YanıtlaSilhayırlı cumalar:))
çok güze,bayıldım harika
YanıtlaSilgorunuyor
ellerine sağlık bende
sizi bloguma seve seve
beklerim
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com
Ellerine sağlık türlüyü mevsim sebzeleriyle çok severim
YanıtlaSilsevgiler
Gece yarısı öyle çok canım çekti ki,yarın inşaAllah türlü yapıcam hemde bol etlisinden..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Sabah annemle türlüden bahsetmiştik:) ellerineze sağlık
YanıtlaSilo turlunun suyu da ne lezzetlidir kimbilir.bir somun ekmek banip yiyebilirim.ellerine.saglik.
YanıtlaSilEl yazısı daha samimi bir hava vermiş buraya...
YanıtlaSilZeynepcim ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilZeynepciğim,
YanıtlaSilKeşke Eminönünden bir vapur sefası da yapıp bize gelseydin de senle makaron yapabilseydik ne iyi olurdu.
Ellerine sağlık Zeynepciğim. Türlünün renkleri öyle gözalıcı ki!
Sizlere afiyet olsun. Çok sevgiler,
Ecnebi kitchens demek :)
YanıtlaSilİŞTAH AÇICI BİR YEMEK OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilben de cok severim turluyu tadi hicbir yemekte yok bence.ellerine saglik.
YanıtlaSil
YanıtlaSilNe zamandır yapmadım. Çok da severim oysa.Elinize sağlık
Sevgiler
bloğunuz çok hoş çok güzel tarifler var izlemeye aldım bile elinize sağlık bana da beklerim.
YanıtlaSilZeynepcim çoktandır siteleri ziyaret edememiştim. Bloguna geldim, çok güzel bir türlü tarifiyle karşılaştım. Ellerine sağlık canım:).
YanıtlaSilSevgiler...
aslı