:-)
Evet evet doğru diyorum annemi aradım,sonra bu çorbayı 5-6 dakika kaynatmam lazım mı diye sormak için annemi aradım ve annem yerine telefona çıkan teyzemden bir püf noktası da kaptım.Un kavrularak yapılan çorbaların kaynamaya durduktan sonra muhakkak 6-7 dakika kaynatılması gerekirmiş.
Ne yapalım daha neler çıkacak benim bilmediğim,eee arada terziler gibi kendi söküğümüzü dikmekte zorlansak iyi olur herhal..
Malzemeler:
- Yarım kiloya yakın mantar
- Yarım paket krema(200 ml olanların yarısı)
- 4 su bardağı su+1 su bardağı süt(ama kremayı tam paket koyar iseniz bu sütü eklemeyin ve 4 su bardağı su yeter eğer çorba koyulaşırsa biraz su ekleyebilirsiniz)
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz
- Öncelikle mantarları minik minik doğrayın.Doğradığınız mantarları harlı ateşte kendi suyunda pişirin.
- Pişen mantarları bir kenara ayırın ve ayrı bir tencerede unu yağ ile kavurun.
- Kokusu çıkıp pembeleşmeye duran una azar azar soğuk suyu ekleyip bir yandan da çırpma teli ile çırparak topaklanmayı önleyin.
- Ardından kremayı ekleyip tekrardan çırpmaya devam edin.Kremanın da iyice karışmasındna sonra mantarları ev tuzu ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynamaya duran çorbanızın altını kısın ev 5 dakika kadar kaynatın.
- Hazır olan çorbanın altını kapatıp istediğiniz şekilde servis edin.
Bana sorsaydın ya :P
YanıtlaSilBen mantarı çok seviyorum ama çorbasıyla pek ısınmadı aram.Ama olsun içerim:))
Ellerine sağlık..
matar yemiyorum ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilZeynep'cim günaydın bayılırım mantarlı tüm lezzetlere çorbayı çok sık yaparım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilAh Zeynepciğim sizler daha çok gençken neler pişiriyorsunuz bizler bile neler öğreniyoruz bri düşünsen öğrenmenin yaşı yokki resimler çok hoşuma gitti bu aralar senin ve papatyamın resimlerine takmış durumdayım durup durup bakıyorum ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilbu çorbaya et suyu ve süt çok lezzet katıyor, bir de en başta undan önce rendelenmiş bir soğanı kavurup sonra mantarları ve unu katıp aynı şekilde pişirirseniz çok güzel olur.unu da fazla kavurmasanız da olur.
YanıtlaSilBende çok yaparım ama hafif olsun diye sütle yapıyorum...Çok güzel oluyor ...Denemeyen varsa muhakkak desin diyorum.Ellerine sağplık
YanıtlaSilHımmm çok sevdiğim bir çorba helede şimdi havalar soğumaya başlayınca yaparız artık:) ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilSanırım kaç yaşında olursak olalım annelerimize hep bir şeyler soracağız :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok severim mantar çorbasını..
Bana da beklerim.
Sevgiler.
zeynepciğim ellerine sağlık, benim sevdiğim bir çorba, fotoğrafa bayıldım.. çorbadaki renkte gayet iyi.. kremalı çorbalar bana ağır geldiği için hep süt ile yaparım ama yarı yarıya kullanmak iyi fikir..
YanıtlaSiltekrar görüşmek dileğiyle..
Zeynepcim ilk evlendiğim zaman yemek yapmasını pek bilmiyordum. Karnabahar kızartmak için tam 1 saat annem ile telefon da konuşmuştum.:)) Canım çorba nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilOwww , onu ben de bilmiyordum bak, iyi oldu :)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Fotoğraflar nefis nefis nefiss ötesi :)