Melankolik cümleler kurarak aslında ömrümüzün ne kadar da daraldığını ve kısır bir döngüye hapsolduğunu görüyorum ama bazen istediklerimiz değil,bunların ötesinde bir işleyişin olduğunu hatırlamamız gerekiyor.
Acı,sevinç,hüzün,kahkaha,ağlayan,gülen vs vs
Herşey zıddıyla kaim iken bu dünya da zıddını bildiğimiz ikisininde tadına hemhal olmamızı sağlıyor.İyi bir hayat sürdüğümüzü hissetmemiz kötüyü görmemizi gerektiriyor ki ömrümüze "iyi"sıfatını ekleyebilelim.
İşte bu çapraşık,karmaşık günlerde koşup,yaşayıp duruyoruz.
Üniversiteye hazırlanırken girdiğim şu yolda şimdi mezuniyet günlerine ulaştığımı görmekte adını koyamadığım sevinç&hüzün karışımını getiriyor.Yüklendiğimiz bütün zıtlıklarla beraber bir ömrü öyle veya böyle tüketiyoruz.Amma velakin ummak yerine bunun için uğraşacağımız "nitelik"sıfatıyla haiz olmuş bir ömür için çalışmayı yeğlerken herkese kendilerine göre böyle bir nitelik eklemlenmesini istiyorum,dikkatinizi çekerim dilemiyorum ummuyorum!
Yaşadığımız ömrü bir marangoz ya da berber olarak geçirmekle akademisyen,işadamı olarak geçirmenin ya da "anne"olmanın alt metnini doldurarak geçirmenin arasında hiçbir fark göremiyorum."İnsan olmak"lütuf değil olması gereken,bunu kavradığımızda zaten üstte bahsettiğim meslek grublarının hangisinde olursanız olun "fayda" ölçekli bir ömrü tüketmiş olacaksınız ve bu dünya o kadar da sıkmayacak hem ruhlarınızı hem bedeninizi..Bizim elimizdemi bu derseniz evet sizin elinizde,inandığınızda başladığınız herşey sizi yarı yolda bırakmayacaktır..
***
Yakın zamanda yaşanan hadiseler hızlı düşünüp herşeyi tartar hale getirtti ve bir an olsun el etek çektirtti ama bunun meyvesini de cümlelerimle gördüm.Farkındayım burası bir yemek blogu ama yaşıyoruz değil mi her haliyle?
Günlerdir defalarca yaptığım bu kek bir sürü ayrıntılı lezzet ile uğraşamadığımız günlerde kurtarıcı oldu ki şu anda dolabta var.Rasgele yaptım,Papatya Prenses'e ait şu kurabiye tarifindeki Labne peyniri ilham oldu bu keke de labne eklemem için,aslında labneli kek yapıyordum ama o daha farklı olurdu.Teşekkürler Papatya!
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı dolusu labne peyniri
- 1,5 çay bardağı sıkılmış portakal suyu
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 su bardağı +1 çorba kaşığı un
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın,portakal suyu,sıvıyağını ve labneyi ekleyip tekrar karıştırın.
- Kakaosunu koyun.Unu azar azar ekleyin ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir kez daha karıştırın.
- Yağladığınız kalıba keki döktükten sonra önceden ısıtılmış 160 dereceli fırına verin.
*Fotoğrafı daha güzel çekmek istesemde bugünlerde bir sürü yetiştirme telaşında olduğum işler arasında bu kadar ufak bir ayrıntıya dahi vakit yok..Birde çok çabuk tüketiyoruz çünkü gerçekten çok çok beğenilen bir kek oldu evdekiler ve gelen misafirler için..
çok güzel olmuş..Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhttp://papatyaprenses.com/2011/07/seftalili-bademli-kek.html
YanıtlaSilhttp://papatyaprenses.com/2011/04/cikolatali-visneli-muffin.html
Bunlar da labneli keklerim kuzu:) labnenin keke verdiği dokuyu seviyorum.
ellerine sağlık diyorum ve felsefi boyuta girmeden kaçıyorum:))
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilmmm misler gibi yapmışsın
:)
yazini severek okudum,evet dedigin gibi hayatimbunlar da hayatin gercekleri,yemek blogundan ziyade hayat bloguyuz,kadinlarin hayati sadece mutfak ocak firin degilya,biz de dusunuyoruz,konusuyoruz,istiyoruz,hislerimiz var.
YanıtlaSilkeke de bayildim,ne guzel gorunuyor oyle,ellerine saglik,sevgilerle.
Yazı da kek de birbirinden güzel olmuş:).
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler:)).
aslı
Labneyi keklerde seviyorum özelliklede kahve eşliğinde:))ellerinize sağlık
YanıtlaSilBak kalkıp kek yapasım geldi şimdi, ellerine sağlık MİS MİS!
YanıtlaSilçok güzel olmuş, elinize sağlık teşekürler
YanıtlaSilÇok güzel bir şey ortaya çıkmış, ellerinize sağlık, başarınızın devamanı dilerim...
YanıtlaSil