Geçen hafta bu senenin ilk enginarını yedik,biraz geç kaldık farkındayım ama bazen böyle olur işte.Fatih camiinin kapısında bir tezgahtan aldım ve harika çıktı!Hatta annem niye 10 tane almadın diye de dokundurdu.Benim uydurmam olan bir köfteli enginar tarifi de inşallah yapabilirsem en kısa zamanda burada olucak,söz..
Tam enginarları fotoğraflıyordum annem gözü gibi baktığı menekşesini de getirdi önüme ve ona da poz verdirmek istedi..
Zeytinyağlı Enginar
- 5 adet enginar
- 2 adet havuç
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 soğan
- 2 adet patates
- 3-4 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tozşeker
- Tuz göz kararı
- 1 su bardağı kaynar su
- Yarım limon
- Enginarları yıkayın ve tavaya dizin.Kaynar suyunu da ekleyin
- Havucu soyup minik minik doğrayın bezelyeler beraber enginarların içlerine koyun.Soğanı,sarımsağı,limon suyunu da ekleyin.
- Şeker,tuzu,yağı da ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra minik minik doğranmış patatesleri ekleyin.Tekrardan kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra pişince altını kapatın.
- Enginarlar soğumaya durunca ince kıyılmış dereotu üzerine gezdirin.
*Birde eğer taze soğan olursa taze soğan ile de yaparlarsa güzel olur diye annem ekledi..
*Bugün bize gelen annemin kuzeninin eşi Nazan teyze de bir püf noktasından bahsetmiş.Tozşeker serpmek yerine her birine bir küpşeler eklemelisin demiş.Nazan teyze çok teşekkürler bu bilgi için!
tam mevsimindeyiz, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilnefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilZeynip enginarı sevmeyenlere şaşırıyorum, gerçekten bu lokum yenmezmi hiç.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler..