4 Şubat 2012 Cumartesi

Tavuklu Krep desek?

Ama isteyen istediğini diyebilir değil mi?
Gene uydurduk birşeyler Zeliha teyzenin mutfağıyla daha sık buluştuğumuz günlerde buna benzer bir tavuklu krep vardı yaz gelsin onu da yayınlayacağım,biraz o tarifi dikkate alıp biraz da kış aylarına uygun hale getirirken bu nefis lezzet çıktı.Bir tane yiyebildim çok beğenildi en yakın zamanda yapmak istiyorum yeniden,hatta annem 1 hafta sonrasına sucuklu&kaşarlı  şekilde yapmış öyle de güzel olmuş.

Tavuklu Krep

1 adet tavuk göğsü
2-3 adet havuç
2-3 adet patates
Rendelenmiş domates(Yazın hazırlanan rendelenmiş domatesi kullandım)
Kekik
Tuz
Pulbiber
Sıvıyağ

Krep için

3 yumurta
3 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Tuz

Hazırlanışı

  1. İlk krebi hazırlarsanız krep için yumurta ve tuzu çırpın.Ardından sütü ekleyin onunla da çırptıktan sonra unu azar azar ekleyin.Son olarak karbonatı da ekleyin.
  2.  Krep tavanızı ya da krep yapabileceğiniz teflon tavanızı ocağa alın ve ısınmasını sağlayın.Tava iyice ısınınca krep hamurunuzdan kepçeyle(kalın olmayacak şekilde)tavaya birmiktar dökün ve her tarafına yayılmasını sağlayın.Arkalı önlü şekilde pişirdiğiniz kreplerinizi bir servis tabağında toplayın.
  3. Krepler hazır olduktan sonra(iç harcı dilerseniz önce de hazırlanabilir)iç harcı için öncelikle tavuk göğsünü haşlayın.Haşladığınız tavuk göğsünü ufak ufak didikleyin.
  4. Bir taraftan da patataesleri,havuçları soyup ufak ufak doğrayın.Doğradığınız patates ve havuçları kızgın yağda kızartın.
  5. Yazdan kalma konserve domates rendesi ise sadece tavada bir kaynama gelsin ama eğer şu an ki domateslerle yapılıyorsa güzelce pişirilsin.
  6. Pişen rendelenmiş domatesin için önce tavukları sonra da kızartılmış sebzeleri atın.Onlarla da iyice bir karıştırın.
  7. En son olarak tuz,kekik ve biberi de atıp kapağını kapatın.
  8. Kreplerin ortasına iç harcından istediğiniz miktarda koyun ve fotoğrafta olduğu gibi enli bir şekilde sarın.Dilerseniz sigara böreği şeklinde de sarabilirsiniz.Sardığınız krepleri bir borcama sıralayın ve en son üzerlerine kaşar dilimleri koyup kekik,biber serpin.
  9. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar güzelce eriyene ve de krepler de ısınana kadar bekletin.
*Bizim evde krep işi annemdedir ama o gün acil bir yere gittiği için ben yapmak zorunda kaldım ve uzun zamandır da yapmadığımdan çok yumurta koymuşum.Eğer sizlerin kendinize ait ölüçünüz,tarifiniz varsa krepleri öyle de yapabilirsiniz.Açıkçası bende krep üzerinde biraz daha çalışacağım.Hatta bizim köydeki adıyla da burada yayınlayacağım!
Bu uydurmasyon lezzeti kendimde çok beğendiğimden hemen yayınlıyorum fotoğrafını da hatta sonrasında güncelleyeceğim tekrardan,afiyet olsun.

18 yorum:

  1. Ah bu tavuklu kreple ilgili bir anım var ki..

    Çok severim ama :)

    ellerine sağlık dost..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık pek lezzetli görünüyor:)
    hayırlı kandiller dilerim...

    YanıtlaSil
  3. eminim cok leziz olmustur.ellerine saglik.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık.Çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. ELİNE SAĞLIK CANIM. ÇOK GÜZEL GÖRÜNTÜ...
    sEVGİLER..

    YanıtlaSil
  6. Tavuklu krep deseniz bir tane alabilirmiyim derim:)

    YanıtlaSil
  7. ismi uymus görüntüsüne,misafir sofralarina yakisan zengin bir yemek olmus eline saglik canim

    YanıtlaSil
  8. Canim bencede misafir sofralarina cok yakisir bu tarif ozelliklede ramazan sofralarina bir kenara not ettim bi tarifi ellerine saglik,hayirli aksamlar

    YanıtlaSil
  9. Tavuklu krebi çok severim ve ben de misafirlerime elimden geldiğince yaparım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ben bunu özellikle kalabalık ve açık büfe davetlerde çok yaparım.Hem servisi kolay, hemde lezzetli.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Krepi zaten çok severim . birde sebzeli oldu mu akşam yemekleri çok keyifli olur. Ben tavuğu mantarlı ve kremalı olarak da koyuyorum içine ;)) Ellerine sağlık Zeynepciğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. yeni bir izleyicin olarak merhaba blogunu çok beğendim artık sıkı bir takipçinim bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  13. canım ben geeeeeldiiiimmm özlemişim valla...ellerine saglık tariflerle bogusayım azıcık yorumlarım devam edecek kuzum sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Tavuğa olan sevginden ev halkına fenalık gelmiş durumda..Hergün yiyebilirim hergün...:)))
    Krep içindede denemeliyim.
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. nefis görünüyor, krepe ne yakismazki zaten, her türü ayri bir lezzet
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  16. valla güzel olmuş ellerine sağlık
    yöresel olanıda bekliyorum merakla

    YanıtlaSil
  17. çok lezzetli görünüyor... hem de iştah açıcı.. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  18. elinize sağlık. Değişik bir yemek kombinasyonu. Denemek lazım. selamlar. :)

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...