Gene uydurduk birşeyler Zeliha teyzenin mutfağıyla daha sık buluştuğumuz günlerde buna benzer bir tavuklu krep vardı yaz gelsin onu da yayınlayacağım,biraz o tarifi dikkate alıp biraz da kış aylarına uygun hale getirirken bu nefis lezzet çıktı.Bir tane yiyebildim çok beğenildi en yakın zamanda yapmak istiyorum yeniden,hatta annem 1 hafta sonrasına sucuklu&kaşarlı şekilde yapmış öyle de güzel olmuş.
Tavuklu Krep
1 adet tavuk göğsü
2-3 adet havuç
2-3 adet patates
Rendelenmiş domates(Yazın hazırlanan rendelenmiş domatesi kullandım)
Kekik
Tuz
Pulbiber
Sıvıyağ
Krep için
3 yumurta
3 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Hazırlanışı
- İlk krebi hazırlarsanız krep için yumurta ve tuzu çırpın.Ardından sütü ekleyin onunla da çırptıktan sonra unu azar azar ekleyin.Son olarak karbonatı da ekleyin.
- Krep tavanızı ya da krep yapabileceğiniz teflon tavanızı ocağa alın ve ısınmasını sağlayın.Tava iyice ısınınca krep hamurunuzdan kepçeyle(kalın olmayacak şekilde)tavaya birmiktar dökün ve her tarafına yayılmasını sağlayın.Arkalı önlü şekilde pişirdiğiniz kreplerinizi bir servis tabağında toplayın.
- Krepler hazır olduktan sonra(iç harcı dilerseniz önce de hazırlanabilir)iç harcı için öncelikle tavuk göğsünü haşlayın.Haşladığınız tavuk göğsünü ufak ufak didikleyin.
- Bir taraftan da patataesleri,havuçları soyup ufak ufak doğrayın.Doğradığınız patates ve havuçları kızgın yağda kızartın.
- Yazdan kalma konserve domates rendesi ise sadece tavada bir kaynama gelsin ama eğer şu an ki domateslerle yapılıyorsa güzelce pişirilsin.
- Pişen rendelenmiş domatesin için önce tavukları sonra da kızartılmış sebzeleri atın.Onlarla da iyice bir karıştırın.
- En son olarak tuz,kekik ve biberi de atıp kapağını kapatın.
- Kreplerin ortasına iç harcından istediğiniz miktarda koyun ve fotoğrafta olduğu gibi enli bir şekilde sarın.Dilerseniz sigara böreği şeklinde de sarabilirsiniz.Sardığınız krepleri bir borcama sıralayın ve en son üzerlerine kaşar dilimleri koyup kekik,biber serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar güzelce eriyene ve de krepler de ısınana kadar bekletin.
Bu uydurmasyon lezzeti kendimde çok beğendiğimden hemen yayınlıyorum fotoğrafını da hatta sonrasında güncelleyeceğim tekrardan,afiyet olsun.
Ah bu tavuklu kreple ilgili bir anım var ki..
YanıtlaSilÇok severim ama :)
ellerine sağlık dost..
Ellerinize sağlık pek lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilhayırlı kandiller dilerim...
eminim cok leziz olmustur.ellerine saglik.sevgilerle.
YanıtlaSilElinize sağlık.Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK CANIM. ÇOK GÜZEL GÖRÜNTÜ...
YanıtlaSilsEVGİLER..
Tavuklu krep deseniz bir tane alabilirmiyim derim:)
YanıtlaSilismi uymus görüntüsüne,misafir sofralarina yakisan zengin bir yemek olmus eline saglik canim
YanıtlaSilCanim bencede misafir sofralarina cok yakisir bu tarif ozelliklede ramazan sofralarina bir kenara not ettim bi tarifi ellerine saglik,hayirli aksamlar
YanıtlaSilTavuklu krebi çok severim ve ben de misafirlerime elimden geldiğince yaparım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen bunu özellikle kalabalık ve açık büfe davetlerde çok yaparım.Hem servisi kolay, hemde lezzetli.Elinize sağlık
YanıtlaSilKrepi zaten çok severim . birde sebzeli oldu mu akşam yemekleri çok keyifli olur. Ben tavuğu mantarlı ve kremalı olarak da koyuyorum içine ;)) Ellerine sağlık Zeynepciğim. Sevgiler
YanıtlaSilyeni bir izleyicin olarak merhaba blogunu çok beğendim artık sıkı bir takipçinim bende beklerim sevgiler
YanıtlaSilcanım ben geeeeeldiiiimmm özlemişim valla...ellerine saglık tariflerle bogusayım azıcık yorumlarım devam edecek kuzum sevgiler...
YanıtlaSilTavuğa olan sevginden ev halkına fenalık gelmiş durumda..Hergün yiyebilirim hergün...:)))
YanıtlaSilKrep içindede denemeliyim.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.
nefis görünüyor, krepe ne yakismazki zaten, her türü ayri bir lezzet
YanıtlaSilellerine saglik
valla güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilyöresel olanıda bekliyorum merakla
çok lezzetli görünüyor... hem de iştah açıcı.. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilelinize sağlık. Değişik bir yemek kombinasyonu. Denemek lazım. selamlar. :)
YanıtlaSil