"Kızım dereotlu poğaça istiyordu ben yapmadım ama o kendine yapmış"diye söyle dedim.
Hatta orada duyanlar da Allah Allah Cevahir yenge yapmaz öyle deselerde olmuştur bir kere artık..
Neyse işin latifesi,muhabbeti bir yana perşembe sınavına çalışırken kahvaltımız da oldu arkadaşlarla ve çok beğendi herkes umarım deneyenlerde aynı şekilde beğenir.Perşembe akşamı telefonda duyan akrabamıza hemen yayınlamadan tarifini verdim bile!
***
24 kasım 2011 günü yazıyı hazırlamışım ve akşama yayınlarım demişim ama bilgisayarların birden bozulması ile bütün planlar alt üst oldu işte nasip bugüneymiş.
Malzemeler:
- 1 paket margarin ya da 250 gr tereyağ(ben tereyağ kullandım)
- 1 su bardağı yoğurt(oda ısısına gelmeli)
- 3 yumurta
- 2 paket toz maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- Yaklaşık 1 demet dereotu
- İç harcı için 1-1,5 su bardağı kaşar rendes
- 250 gr kadar ise lor
- Üzerine yumurta sarısı
Hazırlanışı:
- Un haricindeki diğer hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve unu eklemeden önce iyice bir elinizle hazırlayın.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırlanan hamuru şöyle 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.Hamur dinlenirken de loru,rendelenmiş kaşarı bir kabta iyice karıştırın.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın ve iç harcından biraz koyun ve klasik poğaça şeklinde kapatıp fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurtas sarısını da sürdükten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verin.
poğaçanın fotoğrafını görünce 'evet! aradığım işte bu dedim' burda yapması zor olacak sanırım. İstanbul'a dönünce artık:)
YanıtlaSilSevgili Zeynep çok çok çok basit bir poğaça tarifin var mı???
Ceyna
bereketli olsunnn.
YanıtlaSilohhh mıs gıbı kokusu burnuma kadar geldı poğaça sevmeyen var mı yok oyleyse her tada her lezzete evet,derotlusu da harıka gorunuyor ellerıne sağlık canım,sevgiler...
YanıtlaSilKim bu poğaçalara hayır diyebilir ki? Ellerine sağlık Sevgili Zeynep.
YanıtlaSilZeynepcim nefis bir poğaça olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler...
ellerine sağlık.. evet bencede bu poğaçanın sıcak haline dayanılamaz bende severim dereotlu poğaçayı..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilDereotlu poğaçaya hayır denir mi? Hele bu görüntüden sonra:)
Ellerinize sağlık görüntü muhteşem.
Sevgilerimle...
önce inşallah hemen bilgisayarlar düzelir diye dua edeyim:) Dereotlu herşeyi çok severim ama bu bambaşka bir lezzet. Bencede sınav falan dinlemez. Diil perşembe , çarşamba akşamıda olsa yapılı. Poğaça bu, dereotlusundan hemde.. Beklemeye gelmez:)
YanıtlaSilpoğaçalar fırından yeni çıkmış, yanında bir bardak da çay:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım, sevgiler...
fotoğraf öyle gerçekçi ki ben poğaçaların kokusunu da aldım sanki,
YanıtlaSilartık çekenden mi makineden mi
bilinmez :D
zaten önemli de değil,
yapan belli nasıl olsa
bigün bize de yapar yeriz :D
nurcan kalkan
Epeydir yapmamıştım, ellerinize sağlık. Mutlu haftalar.
YanıtlaSilcanım nefıs gorunuyor elerıne sağlık,sevgıler...
YanıtlaSilMerhabalar canim, blogumda etkinlik var güzel tariflerle sizide beklerim, ayrica pogacaniz da enfes görünüyor ellerinize saglik,
YanıtlaSilsevgiler...
harika olmus canim, çok istah açici olmus fotografin :) ellerine saglik canim :)
YanıtlaSil