Dağda çalışıp yorulana ayrı bir lezzetli gelir derdi anneannemde,annemde halen söyler bunu ki haklılarda.
İçimden birşey yapmak,yazmak pek gelmiyor.Yemek fotoğraflamayalı çok ama çok uzun zaman olmuşken geçen gün evde birşeyler yapma durumunda kalınca bir fotoğraflama için uğraştım kendimle.
Ne zaman elimde makine yemekleri fotoğrafladığımı görünce "Allah Allah"deyip bir yandan da içten içe gülerdi benim Altın kızlarımdan "2.annem"dediğim "anneannem"..
Şimdi ne zaman yemek fotoğraflasam bir taraftan anneannem görsünde kendince söylensin isteyeceğim ama bir yandan da olmayacağını bilip hüzün biriktirmeye devam edeceğim.
***
Lazlara ait olan "Turşu Kavurma"gibi değildir yanına muhakkak"Cacık"ile denemenizi tavsiye ederiz.Bizim köye ve civarına ait bir lezzettir.
Malzemeler:
Haşlanmış Taze fasulye
Sarımsak
Tereyağ
Sivri Biber
Tuz
- Fasulyeleri haşlayın.Haşlanan fasulyeleri elinize top gibi alıp iyice sıkın suyunu,sıkıca sıkın.
- Suyunu sıktığınız fasulyeleri kenara alın ve ardından bir tavaya tereyağ ekleyin göz kararı,tereyağ eridikten sonrada dövülmüş sarımsak ve küçük doğranmış biberleri de ekleyip birkaç kere tavada döndürün.
- En son da fasulyeyi ekleyip 4-5 dakika birbiriyle özleşmesini sağlayın ve ardından servis edin.
:/ yazacak birşey bulamadığım anlarda çok kötü hissediyorum kendimi..........
YanıtlaSilellerine emeklerine, anılarınıza sağlık..
ah birde turşusuyla olur ki..
YanıtlaSilsözün bittiği yerdir inan olsun :=)))
afiyet olsun canım
BİR DUT MASALI- nUnU
biz çok yaparız fasulye kavurmasını.yumurtada kırarız üstüne.sizede afiyet şeker olsun canım.sevgiler.
YanıtlaSilGünaydin hayirli sabahlar .Ellerinize saglik simdi tam mevsimi afiyetler olsun huzur dolu bir hafta sonu diliyorum sevgiler gönderiyorum öptüm.
YanıtlaSilEllerine sağlık ara sıra bende yaparım. Severek de yeriz.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bir Karadenizli olarak bayılırım sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım belli ki çok lezzetli ve kolay yapmak isterim sevgileer
YanıtlaSilmutfakta1inci
Ellerinize sağlık Anneannenizin de mekanı cennet olsun inşallah....
YanıtlaSilcanım benim ellerine sağlık çok severim..
YanıtlaSilMerhaba, bloglar arasında uzun zamanlardan beri gezinmekte iken birden bire neden ben de yapmıyorum diyerek bu işe başladım. En çok takip ettiğim bloglar olarak sizin de haberdar olmanızı istedim. Belki eksik noktaları görüp beni uyarabilirsiniz de, sonuçta tecrübeli olmak başka bir bakış açısı kazandırıyor insana. Tesekkur ederim...
YanıtlaSilMerhaba, bloglar arasında uzun zamanlardan beri gezinmekte iken birden bire neden ben de yapmıyorum diyerek bu işe başladım. En çok takip ettiğim bloglar olarak sizin de haberdar olmanızı istedim. Belki eksik noktaları görüp beni uyarabilirsiniz de, sonuçta tecrübeli olmak başka bir bakış açısı kazandırıyor insana. Tesekkur ederim...
YanıtlaSilÇok severim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım hosgeldin özlemiştik seni...Laz gelini olarak hemen her çeşit fasulye yedim bu yaz...Tursu kavurmasından ayrı senin yaptıgın gibi kavurmada var ama biraz farklı onuda yapar koyarım bloga sevgiler...
YanıtlaSilGerçekten çok güzel, hatıralarıyla daha da bir tatlıdır eminim. Bu şekilde de deneyeceğim. Meğer ne çok şekli varmış, kimi yumurtalı, kimi soğanlı, kimi turşusundan ama hepside ayrı ayrı lezzetli... teşekkürler güzel yorumun için :)
YanıtlaSil