Ataletin ramazanla bütünleşmiş kısımlarını kırpıp kırpıp yıldız yapmak istiyorum!
***
Bu arada farkındayım bu çorbaya da girizgah yapmak lazım.Bu çorbayı birkaç zaman önce dergileri karıştırırken çok eski bir sofra dergisinde gördüm ve o zaman yaptım ama fotoğraflayamadım.Beni bilenler bilirler "yayla çorbası"düşkünlüğüme ve hala yayınlamadım benim için özel olan annemin yayla çorbasını.Neyse bu tarifi o zaman denediğimde de yoğurt tadı gelmesini sevdim hakeza gene ben beğendim,zaten basit bir çorba ve diğer yoğurt çorbalarına benzerlikler var sanki.
Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı yoğurt(ben 6 kaşık yaptım)
- 3 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- Dilediğiniz kadar su
- Tuz
- Pulbiber
- Sıvıyağ(ben tereyağ ile yaptım)
- yoğurdu,unu ve yumurtayı derin bir kapta çırpın,karıştırın.
- Yavaş yavaş su ilave edin ve ardından ocağa koyun.
- Tuzunu da ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın.
- kaynadıktan sonra 5 dakika sonra ocaktan alın
- Küçük bir tavada yağı eritin kırmızı pul biber ekleyip hazırlanan bu yağı çorbanın üzerine döküp servis edin.
Yoğurt tadı almayınca bu tarif olmuyor sanki Zeynepciğim nefis gözüküyor ben annenin yayla çorbasınn tarifini bekliyorum ellerine sağlık sevgiler.Miskokulu lezzetler (mine)
YanıtlaSilaynı anda birbirimize yorum yazıyoruz :)) Anne tarafım Konyalı ve biz de o kadar sık yapılır ki yoğurt çorbası bol naneli nohutlu.. bu tarifin pirinçsiz olması güzel,daha çabuk hazırlanır :)
YanıtlaSilafiyetler olsun,ben de annenin tarifini bekleyenlerdenim
Offf aşağıda Kürt köftesi var. Ne güzel şeydir ama!
YanıtlaSilEllerine sağlık en basit ve lezzetli çorbalardan biri sevgiler...
YanıtlaSilmutfakta1inci.blogspot com