O zamanlarda sadece fotoğrafını gören başka bir arkadaşım da"bunu merak ettim"deyince bende sana da yaparım dedim.Geçen hafta bize gelen bu arkadaşım için sabah kalktım yapmaya ama tarifi bulamıyorum!Sonra hatırladım ki ben bu tarifi not etmeyi unutmuşum eee hatırla hatırlayabilirsen.Neyse sonra düşün düşün hatırladım,işin ilginç kısmı harcını iyi hatırlıyorum hamur harcı için ikilemde kaldım.Ben böyle ikilemde kalıp yapsamda acaba acaba diye diye sofraya koyduğum poğaçalarım güzel not aldı!
Bu ikilemimden ötürü tarifin malzeme kısmına bazı şeyleri de parantez içinde ekleyeceğim hangi şekilde isterseniz öyle deneyebilirsiniz.
***
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı eritilmiş tereyağ(bunu 1 çay bardağı olarakta kullabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya(10 gr.lık olan mayalardan)
2 yumurta
1-2 çorba kaşığı kurutulup öğütülmüş domates kurusu*
Aldığı kadar un
İç Harcı:
250 gr yemeklik kıyma
2 orta boy soğan
1,5-2 su bardağı doğranmış domates kurusu
Tuz
1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanlara kıymayı da ekleyip kıymanın da kavrulmasını sağlayın.
- Kıyma kavrulurken de domates kurularını yıkayın ve biraz kaynar suda bekletin.
- Beklettiğiniz domates kurularını çok ufak olmacak şekilde doğrayın.
- Kıyma güzelce kavrulduktan sonra doğradığınız domates kurularını da ekleyin ve 1-2 kerede domates kurusu ile pişirin.
- Hazırlanan iç harcını soğumaya bırakın.
- Hamur için bir kaba un dışındaki bütün malzemeleri koyun.
- Önce bir karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyin.
- Yumuşak bir kıvama gelen hamuru biraz yoğurup yarım saat dinlendirmeye bırakın
- Dinlenen hamurdan ceviz kadar parçalar alıp elinizde içli köfte yapar gibi açıp iç harcınızdan ekleyip kapatın ve yuvarlayın.
- Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurtası sarısı sürün,çörekotu çerpip önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına verin.
*Bu domates kurusu memleketten geldi,muhakkak bilen var bilmeyende.Eğer yoksa isterseniz domates kurusunu biraz sıcak suda bekletip(çok değil)küçük küçük doğrayıp içine atabilirsiniz.Ölçüsü isteğinize göre olabilir.
sevgili arkadaşım bloğumuzun kapanmasından sonra gelemedim kendime.ama yine de yılmak yok.devam paylaşımlara:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım arkadaşım.bayılıyorum ben kuru domatesli tüm lezzetlere.sevgilerimle
Zeynebim inan çok merak ettim tadını,birgünde bize yaparsın deği mi?:)
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyorlar
Ellerine sağık
Bloğunuzu beğendiğimi söylemek isterim. Resimler nefis. Her şey çok güzel ellerinize sağlık, bundan böyle sorunsuz görüşmek dileği ile..
YanıtlaSilHarika, kuru domates tam bir likopen deposu ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilkuru domatese bayılırımmmmm, ne kadar da lezzetli olmuştur,nefis..ellerinize sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilÖncelikle görüntüsü konusunda söylemeliyim, çok güzeller:) ben kuru domatesl tarifleri çok beğenirim, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKuru domatese bayılıyorum.Birde poğaça içinde denemeliyim.
YanıtlaSilNasıl lezzetlidir.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
sıcacık poğaça ve çay şimdi bu karlı günde ne güzel giderdi ellerine sağlık canım
YanıtlaSilGÖRÜNTÜ SAHANE
YanıtlaSiltadida öyledir eminim ellerine saglik sevgiler ....
Eline sağlık arkadaşım mis gibi yapmıştır o domates kuruları poğaçayı sevgiler...
YanıtlaSilMutlaka çok lezzetli olmuştur. Düşününce tadını sanki damağımda hissettim. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilharika olmuş görüntüsü! Benim derdim kuru domatesle, hepsi aynı güzellikte olmuyor, her daim aynı tat bulunmuyor... ama lezizdir iyi şartlarda işlem göreni. ellerinize sağlık!
YanıtlaSilKuru domates ne güzel şey değil mi Zeynep'ciğim? Ben de pek severim. Geçen yaz kurutmamıştım, eksikliğini çektim doğrusu!
YanıtlaSilKuru domates çok farklı bir lezzet katmıştır eminim. elinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler