İlk hasretliğimi Sarahlarda giderdim leziz börekler yedim hemde her gittiğimde ve nefislerdi!
Onlarda yaşadığım ramazanın fotoğrafları var en kısa zamanda buraya muhakkak ekleyeceğim bu sebeple fazla açıklama geçmeyeceğim,o yazıya kalsın.
Bir kerede kuzeydoğuya gitmiştik Colcester Ayşe hatunla tam da ramazandı.Son günler olmasına rağmen orada Türklerin çalıştırdığı bir lokantada börek gördüm Ayşede tavsiye edince aldım.Diyeceksiniz ki Türkiye ile alakası var mı?Asla!
Kuru birşeydi bizim Türklerin böreği ama işte maksat nefs körelsin açma börek yapsalar daha iyi.
Neyse geldiğimden beri kantarın topuzunu kaçırmadan börek yiyorum ara ara.
Su böreği daha yemedim:)
Bir dahaki gidişime ilk günlerim için yufka götürmek niyetim buradan!
Geçen sene Sofra dergisinin verdiği Ramazan ve Bayram özel ekindeki bu böreği denedim sabah.
Sebze sevenler için çok nefis tavsiye edilir.
Malzemeler:
3 yumurta
Yarım litre süt(ben 250 gr daha ekledim,isteğe göre ekleyebilirsiniz.Çünkü bende bir dahakien birde yarım litre ile yapıp yetineceğim)
125 gr eritilmiş margarin(ben tereyağ kullandım)
4-5 adet orta boy kabak
2 adet havuç
250 gr rendelenmiş beyaz peynir(ben Lor kullandım)
Yarım demet dereotu
3 adet yufka
Tuz,karabiber,pulbiber
Hazırlanışı:
Yumurtayı bir kasede çırpın margarin ve sütü ilave edip karıştırın.Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş kabağın suyunu sıkıp ekleyin.Rendelenmiş havuç,beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.Yufkaları elinizle didikleyip karışımın içine katın.Tuz,karabiber ve pulbiber ekleyip bütün malzemeyi harmanlayın.Yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabının içine kabaklı harcı boşaltın ve bir spatula ile düzeltin.Üzerine pulbiber serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin,ılındıktan sonra servis yapın.
Not:Açık söylemek gerekirse ufak hatalarım oldu özellikel nacizane tavsiyem kalın sevmiyorsanız ufak bir tepside yapmayın ve yufkalarınızı sakın benim gibi hızlı parçalamayın.Dikkatli ve tek katken bölüştürüp ekleyin.Eğer sizi kuru görünürse süt ekleyin ama bir dahakien not düştüğüm gibi yarım litre ile deneyeceğim.
ellerinize sağlık çok leziz görünüyor
YanıtlaSilBilmeyen de diyecek ki bu kız gurbette yaşıyor da evine 3 aylığına geldi! Pes doğrusu ne diyim sana be.
YanıtlaSilNeyse börek güzel olmuş. Sen bide benim kabak sufle böreğimi yap da gör gününü! :D
Bloguma ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler. Börek harika ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen de benzer bir börek yapıyordum ama margarinle değil tabii (biliyorsun margarin konusundaki düşüncelerimi Zeynep'ciğim!)
YanıtlaSilAma her seferinde de metalik bir tat algıladığım için yapmaz oldum. Neden bilmiyorum, beni rahatsız ediyordu bu tat.
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Sebzeli börekleri ben de çok seviyorum ama kızım yemediği için sık yapamıyorum. Size afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
ımmm nefis
YanıtlaSildenemeliyim:))
ellerine sağlık canım
tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,nefis bir börek olmuş..
YanıtlaSilPatates de konulabilir sanırım..
Afiyet olsun..
sevgilerimle..
Zeynepcim bence kabak böreğe çok yakışıyor. Üstelik bu tarif çok da pratikmiş. Mutlaka denemek lazım:).
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgilerimle:).
aslı
ne güzel bir börek olmuş
YanıtlaSilelinize sağlık
sevgiler
Benim de severek yaptığım bir börektir. Ben de sıvı yağ ile hazırlarım genellikle.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Bol sebzeli harika bir börek olmuş,yenmeli hemde demli bir çayla birlikte;)
YanıtlaSilellerine sağlık..
Bu arada bloğunun 3. yılı kutlu olsun.. Nice güzel paylaşımlara inşallah..
Sevgiler..
pelince.com
Çok güzel ve lezzetli olduğuna eminim hatta hemen denemek niyetindeyim , hemen çıkıp kabak ve yufka almam lazım :-))
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgilerimle.