9 Haziran 2010 Çarşamba

Zeytinli Ekmekler

Biliyorum günlerdir burası tarifsiz duruyor..Herşey üst üste gelince birde zihinde yorgunsa işte ortaya bu hal mislai birşey çıkamıyor.Aslında gitmeden yoğun bir şekilde tarif yayınlamaktı niyetim ama kısmet olmadı.Neyse bu güzelim tarifi Nurten ablanın mutfak dolabındaki gazete dergilerden verilmiş olan kitap&dergilerin bir tanesinden buldum.Açıkçası tarifi ilk yaptığımda bu fotoğrafları çekmiştim üzerine 2-3 kere daha yaptım.Velhasıl çok güzel oldu.Hele benim gibi dereotu sevenlere ısrarla tavsiyemdir.



Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık süt
1,5 çorba kaşığı toz şeker
Kibrit kutusu kadar yaş maya(42 gr lık yaş mayalardan bir tane koydum)
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım demet dereotu(göz kararı ekledim)
Aldığı kadar un
Tuz

İçi için:

Zeytin ezmesi

Hazırlanışı:

1)Ilık sütü,şekeri bir yoğurma kabında karıştırın.Mayayı ilave edin.Yaklaşık 10 dakika bekletin.
2)Üzerine 1 adet yumurtaı ekleyin ve karıştırın.Ayçiçek yağını,ince kıyılmış dereotunu,aldığı kadar un ve tuzu ekleyip yoğurun.
3)Kulak memesi yumuşaklığında elde edene kadar hamuru yoğurun.Üzerine nemli bez örterel aklaşık 1 saat maylanmasını bekleyin.
4)Mayalanan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın.Elinizde yuvarlayıp açın.Ortasına 1 çay kaşığı kadar zeytin ezmesi koyun.Ağzını büzerek kapatın.Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180(200 de pişirdim)dereceli fırında pişirin.
Tarif:Sofra Dergisi

16 yorum:

  1. Bir gün bir yemek dergisinde birileri benim de tariflerimi alıp yapsın olmaz mı ya:(
    *
    Dereotu sevmiyorum nolcak? Sen bana sadesini yap olur mu:)

    Ellerine sağlık peynirci sultan:)

    YanıtlaSil
  2. Bu tarif tam benlik olmuş.Dereotu mis gibi Ppatyacığım sevmiyor ama .Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. HIMM .ÇOK NEFİS...
    http://denizkayra.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Yolculuk nereye Zeynep'ciğim.
    Anlaşılan bir süre buralarda olmayacaksın.
    Bizim yerimize de gez, kulaklarımızı çınlat. Yediklerinden bir lokma da benim için ye.
    Mayalı çörek ve poğaçalar benim hep favorimdir. Böyle bol dereotlu olunca daha da severim.
    Ellerine sağlık.
    Evdekilere de çok sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
  5. Mayalı olunca nasılda pufur pufur kabarmış.. ellerine sağlık...
    Sevgiler yolluyorum..

    YanıtlaSil
  6. Süper görünüyorlar Zeynep'ciğim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. hımm miss gibi olmuşşş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Dereotuna bayılırım :)) ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  9. Dereotuyla zeytinin aromasi cörekleri nefis yapmistir,yumusacik mis gibi kokusu sanki buraya geldi ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar da guzel kabarmis, ellerinize saglik... Dereotu ve zeytinn hem dee Turkiye'de yetismis. Daha ne isterim.
    Ingiltere'den sevgiler
    narcicegirengi.com
    not:Sizi blogroll(link) listeme ekledim.

    YanıtlaSil
  11. ne güzel de kabarmışlar, dereotu ayrı bir lezzet katıyor, ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Bayıldım Zeynep'ciğim bu ekmeklere..Mayalılar her zaman favorimlerim olmuştur..Sende hakkını vermişsin hani..Ellerine sağlık tatlı Zeynep'cik..Seviyorum seni çok.!


    Şimdiden sana eğlenceli tatiller canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. harika olmuşlar uzanıp alasım geldi inan
    ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. zeynep canım ellerine sağlık harika görünüyor.. sevdiğim iki lezzet bir arada..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Canım,
    Ellerine sağlık, ekmekler nefis görünüyor.
    ***********
    Hastalara şifa,borçlulara eda,kimsesizlere hami,muhtaca dost eli,
    Küslere barış,işsize iş,mekanı olmayana hayırlı mekan,
    Evladı olmayana hayırlı evlad,rızgı dar olanlara bolluk,
    Sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
    Dualarınız kabul,kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil

Supangle

Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...