Bu tarifte arşivde bekleme odası sakinliğinde duruyordu artık ramazan gelmeden boşaltalım.Yapıldığında tabağını eline alan diğerinden kaçar gibi yedi desem abartılı sayılmaz çünkü ben annemler yerken onlarınkinden de yediğimi biliyorum halbuki o an hepsata toktum ve kendim için ayırmıştım:)
Gerçekten çok leziz ve hafif oluyor muhakkak bilenlerde vardır.
Malzemeler:
Yarım su bardağı bulgur
250 gr dolmalık kıyma
2 soğan
Kimyon
Karabiber
Nane
Dereotu
Maydonoz
Kuru reyhan
2 diş sarmısak
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağ
Pulbiber
Hazırlanışı:
Dut yapraklarının körpe olanlarını tercih etmenizi en başta söyliyeyim önemli not!.Yapraklarınızı yıkadıktan sonra haşlayacağınız tencereye alın.Kaynamaya başlayınca 2-3 taşım kaynayınca hemen alın ve yaprakları verdiği yeşil suyun içinden alıp temiz suya birkaÇ kere sokup çıkartın o yeşil suyu iyice bırakması için.İç harcınıda etli dolmayı nasıl yapıyorsanız aynen öyle yapın az suda eklersiniz göz kararı,sonrasında etli yaprak sarmasını sarar gibi sarın ve tencerinize dizin.Üzerine çok aşırı olmayacak derecede su koyun çünkü etli dolma gibi sulu olmaması lazım eğer olduki pişmediğini farkederseniz gene az su ekleyip pişmesini sağlayın.Dolmanız pişip hazır olduktan sonra servis tabağına güzle dizin.Yoğurdunuza sarımsağını,tuzunu ekleyip hazır edin ve dolmalarınızın üzerine
dökün ardından tereyağını kızdırın ve ocaktan alınca içine biraz da pulbiber ekleyin ondan sonra dolmaların üzerine gezdirin.
Not:Yalnız yaprak beyaz dutun olamlı siyah dut olmaz asla!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Supangle
Bu tatlıyı ne zaman yesem,yapsam annemin eski evimizin küçük mutfağında gösterdiği çaba hep aklıma gelir. Mikser,blender yok iken süzgeç...
-
Tavuk etini pek sevmem hatta elimden geldiğince tüketmiyorum.Son dönem çıkan söylentilerin etkisi ile olmuş birşey değil herhalde ailemin ...
-
Balkonda kuru eşyaların olduğu dolabı açtığımda bulgur bulamadığımda mutsuz olabilirim ya siz? Evet evet şaka gibi gelebilir kimine ama ban...
Zeynepcigim nefis gorunuyor sarmalarin ellerine saglik.
YanıtlaSilBir arkadas'ta daha gormustum dut yapragi sarmasini, lezzeti yaprak sarmasi gibi mii merak ettim.?
Dut yapraginin vucuda pek cok yararlarida varmis.
Sizlere afiyet bal seker olsun canim
sevgiler.
Güzel olmaz mı hiç eminim nefistir. Ben kültürümüzde değişik yapraklarla sarma yapılması durumuna bayılıyorum. Ne yaratıcı kadınlarımız var.
YanıtlaSilİlk defa duyuyorum canım...
YanıtlaSilEllerine sağlık eminim nefis olmuştur mutlu haftalar...
Ne yazık ki bir kere yemiş ve zor yutmuştum. O günden beri adını her duyduğumda bi tuhaf olurum:)
YanıtlaSilAma sen arşivi boşaltmaya başladın ya, ne diyim helal sana:)))
İlk defa duyduğum bir tarif ama eminimki lezzeti yerindedir Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilDenemek isterdim.Belki bayramda toplarım bi yerlerden,bakalım,kısmet:)
YanıtlaSildut yaprağını dolmasını denedim ama hiç tatmadım..eminim lezzetlidir..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHiç yemedim, süper görünüyor. Annenin ellerine sağlık Zeynep'ciğim.
YanıtlaSilElinize sağlık çok iştah açıcı görünüyor.Afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilZeynep hanım,gerçekten çok lezzetli ve hafif oluyor.Annenizin ellerine emeğine sağlık.
YanıtlaSilSizlerede afiyet olsun...
sevgiyle kalın,
http://www.meltemmutfakta.com
slm bundan 16 sen önce yemiştim evet güzeldi ama yaprak sarmak bana zor geliyor her dut ağacı yeşillenmeye başladığında aklımdan geçer 15 yıldır hiç unutmadım onu elinize sağlık
YanıtlaSilwww.mugla48.blogcu.com
Hiç tadına bakmadım Zeynep'ciğim...Değişik yapraklarla sarma yapılması ne kadar güzel..Afiyetler olsun tatlım..
YanıtlaSilSevgilerle..
Zeynepcim öncelikle güzel yorumların için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilAnnemde yapar böyle sarmalar,hatta ayva yaprağı ve kiraz yağrağı kullanırlar..Ama iç malzemelerini tam olarak bilmiyorum..bu dolma tam benlik olmuş.Anneme en kısa zamanda siparişini vermeliyim :))
Afiyet olsun..
merhaba blogunuzu ve dut dolmaısnı ilk duyusum ikiside çok hoş mutlaka deneyecegım bakalım nasılmış farklı tadları severım blogunuzuda ayrıca cok begendım yarışmada basarılar dılerım
YanıtlaSilMerhaba. Gerçekten çok nefis görünüyor, ellerine sağlık. Kırşehir'deyken eltim de yaptı ve tadına bakabildim. Dut yaprağı bulabilirsem ben de denemek isterim. Sevgiler.
YanıtlaSilcanimcim cok lezzetli gorunuyor
YanıtlaSilbende zaaten bulgurun oldugu herseye bayilan biri olarak
bu goruntuye de bittim
ellerin dert gormesin arkadasim
kocaman sevgiler...
www.yenitadlar.blogcu.com
izine gittigimiz zaman kayinvalidemde cok yapar gercekten enfes bir tadi var zeynepcigim ellerine saglik sevgiler hayirli ramazanlar
YanıtlaSilBen küçükken annem de yapardı bu sarmadan. O günleri hatırlattı bana. ellerine sağlık Zeynepçim. Sevgiler...
YanıtlaSildut yaprağınındamı dolması oluyor görüntü 10 numara merak ettim ellerine sağlık
YanıtlaSilzeynep muhteşem görünüyor..dut yapraklarının özel bir toplama zamanı oluyor mu acaba?ben de denemek istiyorum..
YanıtlaSil