Şimdi uzağa taşındılar evlerinin önünden her geçtiğimde hayıflanarak geçiyorum ve uzun zamandır da oradan geçmeyip başka yoldan gidiyorum.Annem bu tarifi ondan almıştı ve ilk yaptığında silip süpürmüştük amiyâne tabirle çünkü zerre yağ çekmiyor harika bir şey oluyor.O gün bugündür de yaparız birde az yaparsanız hamur birkaç gün dolabta kapalı kapta saklanabiliyor bu açıdan da çok güzel.Yanlış hatırlamıyorsam bu hamur işi Çerkeslere aitmiş.Eğer bilen var ise beri gelsin hatta bir anlatısı varsa bizle paylaşsın mutlu olalım.
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 ,5 çorba kaşığı şeker
- yarım çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Un aldığı kadar
Unu eklemeden sıvıları karıştırıp azar azar unu ekleyin.Yumuşak bir kıvama gelen hamurunuzu yaklaşık yaırm saat dinlenmeye bırakın.Dinlenen hamurdan ufak bezeler kopartın ve bu bezeleri çok az un serperek merdane ile ince açın.Açtığınız hamurları istediğiniz şekilde kesip kızgın yağda kızartın.
***
Kızaran hamurlarınızı servis tabağına alıp lezzetine vakıf olun ve bir önceki tarifte verdiğim Zıkkım ve türevi olan kahvaltılıklarla da tüketin ya da tek olarakta oalbilir çünkü gerçekten çok güzel ve de yedikçe yedirten bir lezzet!Afiyet olsun..