24 Haziran 2010 Perşembe

Bir süreliğine başka diyarlarda olmak..

Aslında pazar günü  kısa bir yazı ile kendimi ifadelendirmek istedrdim..Amma velakin o hengamede mümkün olmadı..Sözün özü ben bir süreliğine buralarda değilim.Fotoğrafta görünen yer yeni muhitim'Southfield'.Bir müddet ecnebice eğitimi için London-wimbledondayım..Herkese buradan selam ve sevgiler..

19 Haziran 2010 Cumartesi

Çay&Sohbet bahane..Toplumsal analizler şahane!


Giderayak güzel bir sofrada daha ağırlandım..Başta sedanın annesi olmak üzere,sadaya,kardeşlerine ve bizim sosyolog ekibe çok ama çok teşekkür ederim..Her birinin içtenliği,sedaların hem sıcaklığı ve bunca girdikleri zahmet adına da hem mahcubum hem de bir yandan sevinçliyim ki tanımışız bilmişiz böyle insanları..
Sözün özü güzel ve özle bir gündü..Hakikaten yiyeceği,içeceği,meyvesi ve sohbetiyle bol  ve topluma dair ne var ne yok ise bol bol muhabbet halinde olunan bir gün idi..
Seda'nın kıtır kıtır peynirli ekmekleri..Ama en en özeli herhal şu baklava idi...Nefis birşeydi birde annesi tam benim sevdiğim gibi yapmış fazla katlı değil hele o kenarları ne dağılıyordu ağızda ah! Birde bu baklava bir kulis neticesinde yapılmış.Seda kardeşimle konuşmuş ne sevdiğimi sorup acaba ne yapsak diey konuşulunca baklava sevgimden dem vurmuş kardeşimde..Ve bu konuşma sonunda zahmete girişilmiş bende fazlasıyla mahcuboldum,onlar böyle zahmet olarak görmesede..
Sosyolog adaylarından aksekili ismehan ise gelir gelmez bir menemen yaptı hakikaten neffisti...
Sağda mayalı hamurla yapılmış değişik şekilli açmalar..Soldaki ise değişik isimli kuru yenen,baklavanın hafif şekerlisi misali şerbetsiz nefis birşey,adını unuttum en kısa zamanda sorup düzelti yapacağım..

9 Haziran 2010 Çarşamba

Zeytinli Ekmekler

Biliyorum günlerdir burası tarifsiz duruyor..Herşey üst üste gelince birde zihinde yorgunsa işte ortaya bu hal mislai birşey çıkamıyor.Aslında gitmeden yoğun bir şekilde tarif yayınlamaktı niyetim ama kısmet olmadı.Neyse bu güzelim tarifi Nurten ablanın mutfak dolabındaki gazete dergilerden verilmiş olan kitap&dergilerin bir tanesinden buldum.Açıkçası tarifi ilk yaptığımda bu fotoğrafları çekmiştim üzerine 2-3 kere daha yaptım.Velhasıl çok güzel oldu.Hele benim gibi dereotu sevenlere ısrarla tavsiyemdir.



Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık süt
1,5 çorba kaşığı toz şeker
Kibrit kutusu kadar yaş maya(42 gr lık yaş mayalardan bir tane koydum)
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım demet dereotu(göz kararı ekledim)
Aldığı kadar un
Tuz

İçi için:

Zeytin ezmesi

Hazırlanışı:

1)Ilık sütü,şekeri bir yoğurma kabında karıştırın.Mayayı ilave edin.Yaklaşık 10 dakika bekletin.
2)Üzerine 1 adet yumurtaı ekleyin ve karıştırın.Ayçiçek yağını,ince kıyılmış dereotunu,aldığı kadar un ve tuzu ekleyip yoğurun.
3)Kulak memesi yumuşaklığında elde edene kadar hamuru yoğurun.Üzerine nemli bez örterel aklaşık 1 saat maylanmasını bekleyin.
4)Mayalanan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın.Elinizde yuvarlayıp açın.Ortasına 1 çay kaşığı kadar zeytin ezmesi koyun.Ağzını büzerek kapatın.Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180(200 de pişirdim)dereceli fırında pişirin.
Tarif:Sofra Dergisi

1 Haziran 2010 Salı

Safımız insanlık olmalı!

O gemilerin geleceğini duyduğundan beri "Gazzeli çocuklar"her sabah sahile inip gemiler geldimi diye ümitle beklediler..
O çocukları umut ve gülümsemeyle rahatlıkla dünyaya bakabilmesi adına gayesi"İnsanlık" olan güzel insanlar yollara çıktılar "insan ve vicdan"lafzını dolduran insanları da temsilen..
Ve o güzel insanlara dün sabaha karşı  İsrail askerleri tarafından "Uluslararası"sularda müdahele ettiler.
Diyecek çok söz var ama bir o kadar da suskunluk var.Tanıdıklarımız ve yakınlarımızda orada tanımadıklarımızda..Her biri için endişemiz aynı düzeyde..Dilerim kulaklar sağır diller lal değildir bu durumun karşısında..Herkesin onlar adına elinden gelmesini yapması temennisiyle..Ve herkes lütfen bununla ilgili tavrını ortaya koymalı ve saflar belli olmalı!Safımız insanlık olmalı!

Şeftalili Çift Katmanlı Kek

Şeftaliler bitmeden birçok şey yapmalıyız! Evet her yıl özellikle meyveli yapılan lezzetleri düşünüp bir ucundan yakalamayı düşünsem de...