9 Nisan 2010 Cuma

"T" cetveli ile bir çalışma:Yaban Mersinli Damla Çikolatalı Kek

Her biri özenle kesilmiş dilim..Her biri simetri hesabı yapılmış gibi sanki değil mi?Bir sürü tat karıştırılmış birbirine ve güzel bir lezzet yakalanmış.Bina da yaparım,villa da çizerim,cami de çizerim ve yarışırım.Ardından kekte yaparım hemde en alasını hemde en simetrik hesaplanmışını,hemde en hacimlisini diyerekten nazire yapan bir "Mimar Hatun"un elcağızlarından çıkıp Emirgan kahvaltı soframızın nefis tadı oldu!Burada bu kadar latif cümleler kurduktan sonra tekrarını bize nasip ettirecektir diye ümid ediyoruz tabi ki!
Bir dipnot:Fotoğraf çekerken bile özeni elinden bırakmıyor bu letafet sahibi zat!
Yaban Mersinli Damla Çikolatalı Kek

Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kakao(ilk yaptığında kakosuz yapmış ve ailesinin yorumlarına göre öyle daha iyiymiş)
1 kabartma tozu
1 vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Yabanmersini
Fındık
Damla çikolata
Un

Hazırlanışı:

1)Yumurtaları şeker ile iyice çırpın.
2)Krema haline gelen yumurtalara sıvı olan bütün malzemeleri ekleyin.Portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı da sıvı olan malzemeler ile ekleyin.
3)Unu azar azar ekleyin.4-5 kaşık ekledikten sonra kuru malzemeleri de ekleyin.Sonrasında kıvamına erişicek kadar aldığı kadar unu ekleyin.Kabartma tozunu da ekleyip katı yağ ile yağlanmış kalıbınıza kekinizi dökün.
4)175 derecede olan fırına verin.Fırında 20 dakika kaldıktan sonra keki bir çıkaıp ortasını bıçakla yarın ve tekrardan fırına verip 20 dakika daha pişmesini sağlayın.

Not:
1)Biz kakaoluda sevdik.Her şekilde kabulumuz.
2)Umarım tarif ederken yanlışlık olmamıştır.
3)Düzeltilere açığız:)

9 yorum:

  1. mimar hanımın ellerine sağlık, sana da afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Bütün iltifatları hak eden bir kek olmuş,arkadaşının ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Kek gerçekten de çok leziz görünüyor:). Arkadaşının ellerine sağlık, sizlere de afiyetler olsun canım;).
    Sevgiler...
    aslı

    YanıtlaSil
  4. Böyle güzel bir kek ancak bir mimar hanımın elinden çıkar. Resimlerde süper. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık nefis görünüyor yaban mersini ve çikolata ne de güzel yakışıyor.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşını ellerine sağlık. Gerçekten görüntü harika eminimki lezzette öyledir.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık, bu yaban mersinini çok sevdim ben zaten, gecen gün markette de küçük paketlerde şekerleme gibi vardı,harika oluyor kekte denedim ben de

    YanıtlaSil
  8. kek çok lezzetli görünüyor, emirgan kahvaltınız da harika:))
    lale bahçesinde kahvaltı ne de güzel de olur:))
    arkadaşının ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Herkese selamlar,
    ben Mimar Hanım,
    itiraf ediyim ki Zeynep'in çektiği fotoğraflarda kekim daha bir havalı çıkmış, ve gerçekten dilimlerim milimi milimine aynı,
    ne yaparsınız mesleki hastalık :) bu arada bu keki 10 yıldır nerdeyse yapıyorum, kabarmadığını hiç görmedim, yapacak olanlar afiyetle yerler inşaallah.
    Mimar NurCan Hanım :)

    YanıtlaSil

Şeftalili Çift Katmanlı Kek

Şeftaliler bitmeden birçok şey yapmalıyız! Evet her yıl özellikle meyveli yapılan lezzetleri düşünüp bir ucundan yakalamayı düşünsem de...